Ķiploku galviņas aukstā marinādē

Pagatavo ķiplokus aukstā marinādē – tie ir lieliska piedeva jebkuriem gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas

1 kg ķiploku
600 ml ūdens
2 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes sāls
7 melnie graudu pipari
10 krustnagliņas
3 ēdamkarotes etiķa

Pagatavošana

Notīra ķiploku galviņas no ārējām miziņām.

Atsevišķā katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, krustnagliņas un piparu graudus. Uzvāra, noņem no uguns un pielej etiķi.

Stikla burkā liek kārtām ķiplokus, pārlej ar marinādi.

Aizvāko un liek vēsā vietā, bet ne ledusskapī.

Pēc 2 mēnešiem marinētie ķiploki būs gatavi lietošanai.

COMMENTS

Atbildēt uz Kāpēc vērts ēst ceptus ķiplokus? Uzzini, ko tie paveic diennakts laikā! Atcelt atbildi