Kāpēc vērts ēst ceptus ķiplokus? Uzzini, ko tie paveic diennakts laikā!

Vairākums cilvēku zina, ka ķiploki pozitīvi ietekmē organismu, piemēram, tos vēlams ēst saaukstēšanās sezonā.
Speciālisti praksē pārliecinājušies, ka ceptiem ķiplokiem ir īpaša iedarbība 24 stundu periodā pēc to lietošanas uzturā.

Cepti ķiploki pakāpeniski samazina asinsspiedienu, tiem ir antioksidanta iedarbība, palīdz novērst Alcheimera slimību.
Kāda ir cepto ķiploku iedarbība katrā stundā pēc apēšanas?

1. stunda

Organisms sagremo un pastiprina cepto ķiploku barojošās īpašības.

2. – 4. stunda

Ceptā ķiplokā esošās vielas cīnās pret potenciāli ļaundabīgām šūnām.

4. – 6. stunda

Vielmaiņas process paātrinās, aktivizējas liekā šķidruma izvadīšana.

6. – 7. stunda

Antibakteriālais efekts – spilgti izteikts.

7. – 10. stunda

Ķiplokos esošās vielas šūnu līmenī aizsargā organismu no pārskābināšanās.

10. – 24. stunda

Dziļš attīrošs efekts, kas ietver šādus procesus:
– regulē holesterīnu;
– attīra un aizsargā artērijas;
– samazina arteriālo spiedienu;
– nostiprina imūnsistēmu;
– novērš smago metālu uzkrāšanos organismā;
– nostiprina kaulus un locītavas;
– novērš nogurumu.

Ja regulāri lietosi uzturā ceptus ķiplokus, organisms tikai priecāsies, vienīgi jāatceras, ka jādzer daudz ūdens un jāizvairās no saldiem miltu produktiem.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Ķiploku galviņas aukstā marinādē

Kas notiks ar tavu sirdi, ja katru dienu lietosi ķiplokus. + 6 ķiploku līdzekļu receptes

Nātru uzlējums un ķiploki šņabī. 2 receptes matu skaistumam

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

COMMENTS

Pievienot komentāru