Kas notiks ar tavu sirdi, ja katru dienu lietosi ķiplokus. + 6 ķiploku līdzekļu receptes

Foto – Pixabay

Par ķiplokiem rakstīts daudz. Diemžēl vairumā masu saziņas līdzekļu par ķiplokiem pārpublicē arī nepārbaudītu informāciju. Toties šajā rakstā minētais varbūt ir mazāk spilgts un skan mazāk sensacionāli, kaut gan ņemts no uzticamiem avotiem. Viss ir zinātniski pārbaudīts.

Kaut gan arvien ir patīkami sevi pakutināt ar gandrīz neiespējamām iedarbēm, labāk nepakļauties mītiem un nostāstiem, bet paļauties uz pierādītiem zinātnes ieteikumiem.

Daudzos eksperimentos un pētījumos apliecinātas ķiploku sastāvdaļu priekšrocības veselībai tik nozīmīgos procesos kā holesterīna apmaiņa. Ķiploki objektīvi pazemina triglicerīdu sintēzi aknās, tādējādi kavējot aterosklerozes attīstību.

Holesterola līmenis asinīs pazeminās pat par 9%, kas ir pietiekami ievērojami.

Daži pētnieki apgalvo, ka ķiploki ne tikai spēj novērst aterosklerozi, bet arī veicināt tās atgriezenisko attīstību: cilvēkiem, kam ir, piemēram, aortas aterosklerotisks bojājums, regulāra ķiploku pulvera lietošana izraisa aortas sieniņu stāvokļa uzlabošanos.

Turklāt ķiploki rūpējas arī par sirds un asinsrites sistēmas otru pusi: uzlabo asinsriti, mazinot trombu veidošanās iespēju asinsvados. To nodrošina ķiploku sastāvdaļa ahoēni, kas veidojas allīna molekulu kondensācijas rezultātā.

Ahoēna efekts komplektā ar antiaterosklerotisko iedarbību pārvērš ķiplokus par iedarbīgu un tādēļ ieteicamu līdzekli infarkta un insulta profilaksei.

Nātru uzlējums un ķiploki šņabī. 2 receptes matu skaistumam

Ķiploki pret sirdsslimībām. Vai tiešām iedarbīgi?

Sīpolu, ķiploku sula un citi dabas līdzekļi – lielisks palīgs sēnīšslimību ārstēšanā

Senas medus un ķiploku receptes pret ekzēmu. Mācāmies no vecmāmiņām!

Ķiploku izvilkums. Ļoti spēcīga Tibetas recepte, lieto tikai reizi piecos gados!

COMMENTS

Pievienot komentāru