Ko sievietes vēlas zināt par skaistām un kuplām skropstām

Foto – Pixabay

No daudzajām sievietēm, kas skropstu tušu lieto katru dienu, ne viena vien būs pamanījusi, ka skropstas kļūst plānākas un retākas, kas, protams, neizraisa priecīgas emocijas. Kāpēc tā notiek, kā skropstu vēdekli saglabāt un kas vēl būtu jāzina, lietojot tušu? Lūk, pieci jautājumi, kas saistībā ar skropstām sievietes interesē visbiežāk.

Kāpēc skropstas kļūst plānākas, un kā to novērst?
Cēlonis var būt kāda acu iekaisumslimību, arī imunitātes pazemināšanās. Skropstu nostiprināšanai vakarā pirms gulētiešanas plakstiņus ieziež ar rīcineļļu (var lineļļu, vai E vitamīna šķīdumu eļļā) un lieto A un B vitamīnu. Pirms gulētiešanas tuša obligāti jānomazgā: krāsotas skropstas ir daudz trauslākas, bet nobirušās krāsas daļiņas var izraisīt iekaisumu.

Kā likvidēt tušas piciņas uz skropstām?
Piciņas parasti veidojas, ja birstīti pa skropstām velk daudzas reizes. Daudzas sievietes izdara pat vairāk nekā 30 šādu kustību, bet vajag tikai 3–4. Turklāt ne visas daiļā dzimuma pārstāves zina, ka tas jādara bez steigas, ik pa brītiņam kustību apturot un viegli pašūpojot birstīti pa labi un kreisi. Uzklājot tušu vairākās kārtās, vispirms jāpagaida, lai iepriekšējā nožūst.

Tuša tūbiņā ātri izžūst – jau pēc 1–2 mēnešiem. Kāpēc?
Visticamāk, krāsojot skropstas, birstīte bieži tiek iemērkta tūbiņā. Rezultātā tās iekšpusē iekļūst pārāk daudz gaisa. Tā darīt nevajag. Birstīte ir tā aprēķināta, ka, to izņemot, uz tās ir pietiekami daudz tušas vienai krāsošanas reizei.

Ja tuša jau sabiezējusi vai izšuvusi, bet derīguma termiņš vēl nav pagājis, krāsas sašķidrināšanai spirts nav nepieciešams (tā dara daudzas sievietes). Tūbiņa jāiemērc glāzē karsta ūdens (līmenis nedrīkst sasniegt vāciņu). Karstais ūdens izkausēs tušā esošo vasku, un tā atkal kļūs šķidra. Ieteicams reizi mēnesī izmazgāt birstīti, jo uz tās mēdz sakrāties kunkulīši, kas tāpat veicina izžūšanu.

Kāpēc, lietojot vienu tušu, acis asaro un apsarkst, bet, lietojot citu – ne? Vai tas nozīmē, ka pirmā ir zemas kvalitātes?
Ar kvalitāti tam nav nekādas saistības. Atbilde ir vienkārša – tā ir alerģija. Pirmās tušas sastāvā ir kāds komponents, kas izraisījis alerģiju, bet otrajā tušā šā komponenta nav. Ieteicams izmantot tušu jutīgām acīm ar marķējumu Sensitive. Tās sastāvā ir antibakteriālas piedevas, kas nepieļauj iekaisumu.

Reklāmās bieži slavē tās vai citas birstītes dizainu. Vai ir vērts ieklausīties?
Jāteic, ka 70% panākumu tušai nodrošina tieši birstīte. Taisna birstīte ir ideāla tušas uzklāšanai acu kaktiņos. Ar reti izkārtotiem sariem – skropstu pagarināšanai. Izliekta – skropstu izliekšanai, bet sagriezta – apjoma veidošanai.

Pievienot komentāru