Kreptīgais liellopa gaļas gulašs ar tumšo alu. Bavāriešu recepte

Bavārijā populāro liellopu gaļas gulaša versiju gatavo ar tumšo lāgera tipa alu, kas intersanti papildina un izceļ gaļas garšu.

Sastāvdaļas

900 g liellopa gaļas

2 ēdamkarotes augu eļļas

5 sīpoli

2 ēdamkarotes tomātu pastas

1 ēdamkarote paprikas pulvera

350 ml tumšā alus

700-800 g liellopa gaļas buljona

2 tējkarotes sāls

1 tējkarote maltu melno piparu

1 tējkarote ķimeņu

1 tējkarote majorāna

Pagatavošana

1․ Lielā katlā ar biezām sienām sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Sīpolus sagriež kubiņos, apcel 7–10 minūtes, lai tie kļūtu mīksti.

2․ Sagriež liellopa gaļu vidēja lieluma gabaliņos, liek tai pašā katliņā un apcep vēl 10 minūtes.

3․ Pievieno tomātu pastu un papriku, rūpīgi izmaisa un atstāj uz uguns vienu minūti.

4․ Ielej alu, atkal samaisa. Cenšas nokasīt visu, kas varētu būt piecepies pie apakšas. Svarīgi izvēlēties kvalitatīvu alu!

5․ Pievieno liellopa gaļas buljonu, sāli, piparus, ķimenes, majorānu, samaisa, ļauj uzvārīties.

6․ Samazina uguni līdz mazai, uzliek vāku un sautē aptuveni 2 stundas, kamēr gaļa mīksta. Laiku pa laikam apmaisa.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Šis triks padarīs maigu pat vissīkstāko gaļu!

Liellopa gaļa ar baltvīnu un tomātiem. Diētiska itāļu recepte!

Īstā ungāru gulašzupa un vēl piecas lieliskas zupu receptes!

Pievienot komentāru