Kukaiņi, no kuriem labāk turēties pa gabalu! FOTO

Ir grūti nepiekrist tam, ka kukaiņiem ir svarīga nozīme dabā, bet, neskatoties uz to, lielākā daļa cilvēku izvairās no tiem, un, protams, nevēlas redzēt savās mājās.

Šoreiz runāsim par kukaini, kurš nesen parādījās Amerikas Savienotajās Valstīs, ar kuru labāk nekontaktēties, jo tas pārnēsā bīstamu slimību. Tajā pašā tam ir diezgan salds nosaukums – skūpstu blakts.

To sauc arī par konusdeguna blakti, blakti-slepkavu un pat vampīru. Zinātniski to sauc triatomīdu un parasti tas atrodams Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un ASV dienvidu pierobežā. Nesen tomēr šie kukaiņi ir parādījušies arī citās valstīs uz ziemeļiem, kļūstot par nopietnu draudu.

Skūpstu blakts – nelieli tumšas krāsas kukaiņi ar sešām kājām un gaiši zeltainu rakstu uz muguras. Pēc formas tie atgādina pilienu, jo viņu galvas daļa ir šaurāka nekā aizmugure. Apskatiet attēlu un paturiet prātā, kā tie izskatās dažādos dzīves cikla posmos.

Skūpstu blakts barojas ar asinīm, un tās izvēlas dzīvot pie cilvēkiem un citiem mugurkaulniekiem. To darbošanās laiks ir naktī, un tās bieži vien iekož cilvēkiem, kamēr viņi guļ. Bet sliktākais ir tas, ka tās var atstāt cilvēkam zem ādas parazītu, kas izraisa Šagasa slimību.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru