Kuldīgā 27.septembrī būs iespēja apgūt publiskās runas kvalitatīvās sastāvdaļas

Ar publisko runu sastopamies ik dienas – vai tā būtu idejas prezentācija klientam, vai vakara pasaciņa bērnam. Taču kā vislabāk pārvaldīt savu balsi un neapmulst sakāmajā? To 27. septembrī būs iespēja noskaidrot ikvienam kuldīdzniekam un pilsētas viesim, piedaloties režisora Pētera Krilova vadītajā Sarunu skolas LAMPA nodarbībā “Publiskās runas kvalitatīvās sastāvdaļas”. Ikviens interesents uz nodarbību gaidīts 27. septembrī 17.00 Kuldīgas Mākslas namā 1905. gada ielā 6. Dalība – bez maksas.

“Kas parasti traucē balsi lietot brīvi un skanīgi? Vai vingrinājumu un treniņu ceļā var uzlabot runas skanīgumu? Kā paredzēt un pareizi sevi pasniegt gaidāmajai auditorijai? Vai un kā iepriekš noteikt vai improvizācijas ceļā veidot savas runas žanru? Kā savu mono-uzstāšanos pārveidot par dialogu ar savu auditoriju? Uz šiem un citiem jautājumiem būs iespēja rast atbildes kādā no nodarbības virzieniem – apgūstot balss pārvaldīšanas tehniku vai mācoties apzināti strukturēt runas saturu un dramaturģiju,” par gaidāmo stāsta lektors Pēteris Krilovs, teātra un kino režisors, Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors radošajā darbā un Audiovizuālās mākslas apakšprogrammas direktors, profesors, Mag. Art., publiskās runas skolotājs.

Dalība nodarbībā ir bez maksas, uzrādot biļeti (drukātā veidā vai viedtālrunī), kas iegūta šeit: https://bit.ly/2NAYa9N.Ieeja no plkst. 16.30.

“Sarunu festivāls LAMPA iedvesmo arvien vairāk cilvēku nekautrēties izteikt savu viedokli un diskutēt publiski. Tieši tāpēc man ir patiess prieks, ka arī sarunu skolas nodarbībās parasti nav brīvu vietu un arvien vairāk cilvēku vēlas iemācīties arī to, kā sarunāties pēc iespējas labāk un auditorijai saprotamāk, tā, lai klausītāji saprastu un ieklausītos,” uzsver British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Sarunu skolas LAMPA ietvaros šosemestr norisināsies desmit praktiskas nodarbības dažādās Latvijas pilsētās, ko Sarunu festivāls LAMPA (www.festivalslampa.lv) piedāvā festivāla starplaikā – pavasara un rudens sezonās. Sarunu skolas nodarbību mērķis ir izkopt demokrātiskās sarunāšanās kultūru Latvijā. Mācoties sarunāties cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo, ikviens interesents nodarbību laikā varēs gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem. Sarunu skolu LAMPA atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Kurzemes plānošanas reģions (Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts Mežu mērķprogrammas ietvaros) un British Council pārstāvniecība Latvijā, nodarbību Kuldīgā – Kuldīgas novada pašvaldība un Kuldīgas mākslinieku rezidence.

Pievienot komentāru