Kur slēpjas ideālā mājas tīrība?

Saklājiet savu gultu

Pirms jūs no rīta atstājat mājas (vai vēl labāk, pirms jūs izejat no guļamistabas), saklājiet gultu. Ja jūs steidzaties, vienkārši aizvelciet segu līdz spilvenam un iztaisnojiet to. Šī vienkāršā rīcība radīs kārtības sajūtu guļamistabā un piešķirs produktivitāti visai dienai.

Katru dienu netīrās drēbes lieciet grozā

Regulāra drēbju mazgāšana neļaus netīrajām drēbēm savākties visā mājā. Iegādājieties veļas grozu – lai jūs precīzi zinātu, kad ir pienācis laiks tās izmazgāt.

2

Iegādājieties vairākus grozus, lai neizmētātu lietas

Ja ir vieta, kur atrodas viss jums nepieciešamais, ir vieglāk saglabāt lietas savās vietās. Izvietojiet vairākus grozus pa māju, lai saglabātu lietas kārtībā, piekariet dažus plauktiņus, kur glabāt sīkumus.

Uzreiz sakop aiz sevis

Kad esat izsaiņojuši iecienītākās lietas, nekavējoties izmetiet iepakojumu. Tas pats attiecas uz izlijušiem traipiem uz galdiem un citām virsmām. Jo ilgāk jūs gaidīsiet, kamēr tie iekalst, jo grūtāk būs tos vēlāk notīrīt.

Katras dienas beigās sakārtojiet lietas

Cik vilinoši – atstāt savas drēbes uz krēsla pēc garas darba dienas pirms pārģērbšanās. Akurāti cilvēki tērē laiku tam, lai pakārtu un saliktu visas lietas savās vietas. Izdariet to un jūsu istaba būs daudz kārtīgāka.

3

Apvienojiet uzkopšanu ar citiem darbiem

Ievērojami samazināt haosu palīdzēs sīka uzkopšana kamēr jūs darāt citas lietas. Ja jūs nomazgāsiet dēlīti, kamēr vārās makaroni vai cepās gaļa, liela daļa no uzkopšanas darbiem jau būs padarīta un nenāksies tērēt daudz laika uzkopšanai pēc vakariņām.

Nomazgājiet netīros traukus vakarā

Mēģiniet pretoties vēlmei iet gulēt uzreiz pēc labām vakariņām. Nomazgājiet netīros traukus, savāciet drupatas uz grīdas vakarā, tad jums nebūs jātērē dārgais laiks no rīta.

Plānojiet uz priekšu

Nav svarīgi, vai jūs izvēlaties apģērbu rītdienai vai mazgāšanas līdzekli, ar ko tīrīsiet vannu sestdien, galvenais, plānojiet laicīgi!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru