Latvija no Covid-19 miris 75 gadus vecs vīrietis, kas saistīts ar perēkli apbedīšanas birojā

Latvijā apstiprināts otrs nāves gadījums ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca miris kāds 75 gadus vecs vīrietis, vēsta LTV Ziņas.

Saslimušais bija inficējies no ģimenes locekļa, kuram bija apstiprināta Covid-19 diagnoze. Šis ir viens no Covid-19 gadījumiem, kas epidemioloģiski saistīts ar infekcijas uzliesmojumu Jelgavā, kur saslima gan apbedīšanas biroja klienti, gan darbinieki.

Mirušajam pacientam bija vairākas hroniskas saslimšanas, informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Šobrīd Latvijā ir reģistrēti divi nāves gadījumi personām, kuras saslimušas ar Covid-19 un kurām infekcija noritēja smagā klīniskā formā, un vecuma un nopietnu blakusslimību dēļ iestājās nāve.

Savukārt par vienu gadījumu tiek gaidīts pataloganatoma slēdziens par nāves cēloni, jo nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, līdz ar to kopumā Latvijā ar to saslimuši 548 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centrs apkopotā informācija.

Stacionāros patlaban ārstējas 41 Covid-19 slimnieks, toskait 38 ar vidēju, bet trīs – ar smagu slimības gaitu. Iepriekšējā diennaktī veikti 1 122 izmeklējumi personām ar aizdomām par #COVID19 saslimšanu. Kopumā Latvijā līdz šim veikti 22 575 testi.

Pievienot komentāru