Latvijas klubiem pēc lieliska Eirokausu sākuma gaidāms smags turpinājums

Foto – LETA

Šonedēļ četri Latvijas klubi turpinās savas cīņas UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā, cenšoties iekļūt kvalifikācijas otrajā kārtā. Pirms nedēļas visas četras Latvijas komandas ieguva rezultātu, par ko var būt apmierinātas, un visas izvairījās no zaudējuma, taču atbildes spēles solās smagas, un sporta totalizators „Betsafe” kā nosacīti drošu uzskata tikai „Ventspils” iekļūšanu nākamajā kārtā.

Pirms nedēļas Latvijas čempionvienība „Riga” debitēja UEFA Čempionu līgā un palika bez vārtu guvuma pret Īrijas „Dundalk”, taču arī neizšķirts 0:0 ir parocīgs rezultāts pirms spēles savā laukumā. Tas bija nosacīti labs sākums Eirokausu nedēļai Latvijas futbola, taču beigās izrādījās, ka šis rezultāts palika pārējo klubu ēnā.

„Ventspils” paveica savu uzdevumu un ar 3:0 pieveica Albānijas „Teuta”, atstājot pretiniekiem vairs tikai pavisam mazas cerības uz atspēlēšanos. „Liepāja” bija ļoti tuvu iespaidīga uzvarai pār Minskas „Dinamo” un beigās tomēr ielaida vārtus, kas lika rezultātu 1:1 sagaidīt ar nelielas vilšanās sajūtu, lai gan arī ar neizšķirtu liepājnieki pārspēja uz sevi liktās cerības. Savukārt pavisam negaidītu uzvaru no Slovēnijas prata atvest RFS, Ļubļanā ar 3:2 apspēlējot „Olimpija” vienību.

Vislabākās cerības tikt otrajā kārtā, protams, ir „Ventspils” komandai, kurai ir trīs vārtu pārsvars. Sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri gan norāda, ka viesos „Ventspils” vienībai varētu klāties grūti, un tās iespējamā uzvara novērtēta ar koeficientu 2.70. Jāņem arī vērā, ka ventspilniekiem būs liela motivācija pierādīt sevi, jo nedēļas nogalē ar blīkšķi nācās izlidot no Latvijas kausa izcīņas, ar 1:4 zaudējot Tukuma komandai.

Tikmēr pamatīgas jautājuma zīmes ir virs RFS un „Olimpija” atbildes mača. Viesos trīs iesistie vārti ir liels pluss RFS rēķinā, turklāt veids, kādā šie vārti tika iesisti, varētu sniegt arī psiholoģisko pārsvaru. No otras puses – tādus šedevrus kā Gļeba Kļuškina un Tina Vukmaniča izpildījumā maz izredžu pieredzēt vēlreiz. Bukmeikeri par favorīti uzskata „Olimpija” komandu, kamēr iespēja, ka RFS šajā mačā nezaudēs, saņēmusi koeficientu 1.82.

Var gan izrādīties, ka RFS der arī zaudējums – rezultāti 0:1 un 1:2 pilnībā apmierinās Rīgas komandu, kas tādā gadījumā tiktu tālāk vairāk viesos iesisto vārtu dēļ.

Trešajai Latvijas komandai Eirolīgā „Liepājai” būs jāspēlē viesos Baltkrievijā, un jau šobrīd skaidrs, ka tikšanai tālāk būs nepieciešami vārtu guvumi un, visticamāk, pat vairāki. Savā laukumā pret „Dinamo” tika nospēlēts ļoti sekmīgi, taču bumbu vārtos izdevās iedzīt tikai ar 11m soda sitienu, ko trāpīja Jānis Ikaunieks. Baltkrievijā būs nepieciešama labāka momentu realizācija, kurai bukmeikeri īsti netic, norādot, ka Minskas komandas uzvara ir visnotaļ drošs scenārijs (koeficients 1.36).

Eiropas līgas spēles norisināsies ceturtdien, 18. jūlijā, bet Čempionu līgā „Riga” spēli aizvadīs trešdien. „Riga” izlikta kā mača favorīte, bet ne īpaši izteikta (koeficients 2.39).

„Riga” pēdējos mēnešos rāda stabilu sniegumu un turpina komplektēt Latvijas mērogiem iespaidīgu sastāvu, un noteikti būtu žēl, ja tas Čempionu līgā nospēlētu tikai divas spēles. „Riga” priekšrocība gan ir tāda, ka arī zaudējums pret „Dundalk” ļaus turpināt sezonu Eiropas līgā.

Jāpiemin, ka „Riga” nederēs jebkurš rezultatīvs neizšķirts, jo Rīgas komanda viesos vārtus neguva, bet bukmeikeri paredz, ka atkal būs mazrezultatīva spēle. Iespēja, ka īru klubs arī šoreiz negūs vārtus, novērtēta ar visnotaļ augsto koeficientu 2.60.

Pievienot komentāru