Droši vien nav jāskaidro, ka daudziem piektdienas vakars ir nedēļas gaidītākais brīdis. Jau piektdienas rītā galvā virmo dažādi plāni par to, kā pavadīt vakaru, bet no vakariņu gatavošanas vēl neviens tevi nav atbrīvojis. Glābiņš var izrādīties rulete “Piektdiena”.
Šīs uzkodas priekšrocība: izdodas ļoti gardi, vienkārši pagatavot un arī sātīgi. Var atlikt pamatīgākas maltītes gatavošanu uz sestdienu!
Sastāvdaļas
1 lavašs
150 g Pekinas kāpostu
1 gurķis
200 g šķiņķa
100 g cieta siera
2 ēdamkarotes majonēzes
1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana
Lavašu izklāj uz darba virsmas, pārziež ar majonēzi.
Sagriež produktus pildījumam: cieto sieru un šķiņķi nelielos gabaliņos, bet gurķi un kāpostu – salmiņos.
Aptuveni sadala lavašu četrās daļās.
Uz pirmās daļas liek kāpostus un gurķus, uz otrās – nedaudz siera un visu šķiņķi.
Trešo un ceturto daļu pārkaisa ar šķiņķi.
Satin lavašu ruletē.
Pirms tam sakarsē pannu cepeškrāsnī. Ieziež to ar eļļu, uzliek ruleti, cep 180 grādos, līdz no abām pusēm izveidojas zeltaina garoziņa.
Gatavo šo ruleti kaut katru dienu, ne tikai piektdienā! Bet, ja gribas paeksperimentēt ar citiem pildījumiem, nekavējies un dari to!