Līdz kādam vecumam var staigāt kails sava bērna priekšā?

Nesen ziņkārīgs māte uzdeva forumā interesantu jautājumu, kas izraisīja karstas debates. Viņa jautāja: “Kādā vecumā jūs pārtraucāt būt kails jūsu bērna (bērnu) priekšā?”

 

Papildus tam viņa pievienoja komentāru: “Mūsu septiņus gadus vecais dēls parasti staigā kails pēc vakara vannas līdz brīdim, kad iet gulēt. Ir vēl kāds iemesls, kāpēc es joprojām pārģērbjos viņa priekšā, es vēlos, lai viņš zina, kā izskatās īsta sieviete. Man ir strijas, celulīts un pāris lieko kilogramu. Turklāt, tagad viņa mazā māsa tiek barota ar krūti, tāpēc viņš regulāri redz manas krūtis. Bet mani interesē, kā pret to izturas citās ģimenēs?”

2

Protams, šāds interesants jautājums nevarēja palikt bez atbildes. Daži apmeklētāji forumā reaģēja ar humoru. Viena māte rakstīja: “Parasti es staigāju pa māju apakšbiksēs, tāpēc, pirms man izdodas sakārtot bikses savam sešus gadus vecajam dēlam, viņš saka: “Mammu, varbūt labāk tu uzvelc bikses?”

Cita māte dalījās ar savu stāstu: “Mana māte vienmēr mierīgi pārģērbās trīs bērnu klātbūtnē. Viņa to var darīt arī tagad, kad mēs kļūstam pieauguši. Tieši tāpēc es uzskatu, ka arī man ar to viss ir kārtībā!”

Bet ne visi cilvēki piekrīt šai idejai. Lūk, ko teica viens no pārģērbšanās bērnu priekšā pretiniekiem: “Es vienmēr, pirms ieiešanas savu bērnu istabā, jautāju vai viņi ir ģērbušies. Es pārtraucu rādīties viņu acīs kaila, kad viņi sasniedza četru gadu vecumu. Lai gan es esmu daļa no mūsu ģimenes, man patīk saglabāt noteiktu intimitāti, tāpēc es gribētu ģērbties bez skatītājiem.”

3

Tomēr lielākā daļa foruma apmeklētāju uzskatīja, ka pārģērbties bērnu priekšā ir pilnīgi normāli. Kāda anonīma māmiņa rakstīja sekojošo: “Es pārģērbšos sava dēla priekšā, kamēr tas viņu neapgrūtina.”

Daudzi foruma dalībnieki uzskata, ka visiem ģimenes locekļiem vajadzētu justies komfortabli. Te ir viens no šādiem paziņojumiem: “Kad es esmu mājās, ģērbjos kā man ir ērti. Tāpat dara arī mans dēls un brālis, kurš dzīvo kopā ar mums. Komforts var būt atšķirīgs: kad mēs esam pilnīgi apģērbti, kad tērpušies tikai apakšveļā, kad šortos ejam uz sporta zāli, vai pat tad, kad esam pilnīgi kaili! Mums tā ir ērti, bet pārējais mūs neuztrauc!”

4

Pēc asām debatēm, lielākā daļa vecāku, šķiet, piekrita foruma apmeklētājai, kas rakstīja šādi: “Jums vajadzētu pārtraukt to darīt, ja kāds no jūsu ģimenes locekļiem jūtas neērti. Mūsu attieksme pret kailumu atkarīga tikai no tā, ko mēs pret to jūtam!”

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

 

Pievienot komentāru