7 “nevainīgas” lietas, kas organismam kaitē ne mazāk kā smēķēšana

5. Trekni ēdieni

“Uz pannas vārās jūsu nāve” teicis amerikāņu dietologs Pauls Bregs. Un viņam ir taisnība. Sildot, mainās eļļas molekulārā struktūra. Tās iziet cauri oksidācijai un veido aldehīdus. Un to patēriņš ir saistīts ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību un vēža attīstības risku.

6. Pesimisms

Cilvēki, kuri redz pasauli negatīvā gaismā, dzīvo mazāk nekā optimisti. Un tas viss, jo viņi asi reaģē uz stresu. Stresa hormona kortizola līmenis viņiem ir daudz lielāks. Psiholoģe Laura Kubzanski 10 gadus pētījusi optimismu un tā ietekmi uz cilvēkiem. Zinātniece konstatēja, ka sirds slimību attīstības risks pozitīvi noskaņotiem cilvēkiem ir uz pusi mazāks.

Cilvēkiem, kuriem ir labs noskaņojums, ir daudz mazāk ticamas infekcijas slimības un atgūšanās ir ātrāka nekā nomāktajiem.

7. Vientulība

Zinātnieki vientulību pielīdzina smēķēšanai un aptaukošanās. Viņi saka, ka tā veselībai kaitē ne mazāk. Zinātniski pierādīts, ka komunikācija paildzina dzīvi un paaugstina laimes hormona līmeni asinīs. Nav svarīgi, cik daudz draugu jums ir, bet galvenais- kādi. Piezvaniet viņiem tieši tagad!

Atbrīvojieties no šiem sešiem sliktajiem ieradumiem un dzīvojiet ilgāk un laimīgāk.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru