Lietuviešu pīrādziņi “kibini”. Gardums no kaimiņzemes!

Foto – 15min.lt

Lietuvā ir burvīga vieta – Traķi, kur var priecāties gan par vēsturiskām vietām un skaistām ainavām, gan nogaršot vietējo gardumu – pīrādziņus kibinus (kibinai). Sēdēt pie galdiņa ezera krastā ar skatu uz pili un mieloties ar svaigi ceptiem kibiniem ir īsta svētlaime!

Sastāvdaļas 12 pīrādziņiem
4 glāzes miltu
200 g sviesta
Šķipsniņa sāls
200 g krējuma
4 olas (3 mīklai, 1 pārziešanai
600-800 g liellopa vai jēra gaļas
1 sīpols
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Ūdens vai buljons pildījumam

Pagatavošana
Sagatavošana: 30 minūtes › Pagatavošana: 30 minūtes › Kopējais laiks 1 stunda

Miltus izsijā. Aukstu sviestu sarīvē uz rīves vai sagriež kubiņos, pievieno miltiem. Pievieno sāli.

Ar ROKĀM sarīvē sviestu ar miltiem, lai izveidotos drumstalas.

Pievieno krējumu un olas.

AR ROKĀM iejauc mīklu. Izveido bumbu un uz pusstundu ieliek ledusskapī (var uzreiz sadalīt 80 g bumbiņās).

Kamēr mīkla dzesējas, pagatavo pildījumu. Gaļu sagriež mazos kubiņos vai samaļ.

Pievieno sagrieztus sīpolus, sāli un krietnu šķipsnu maltu melno piparu.

Var pielikt arī nedaudz ūdens vai buljona, ja izmanto liesu gaļu. Pildījumam jāiznāk ļoti sulīgam.

Tagad laiks veidot pīrādziņus. Vienam kibinam vajadzēs 70 līdz 100 g mīklas. Izrullē mīklas aplīti, centrā liek pildījumu.

Aizspiež malas (malai jābūt diezgan platai), maliņā izveido “bizīti”.

Kibinus kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, nelielā attālumā vienu no otra. Kibini cepot pieņemas apjomā.

Virsu pārziež ar sakultu olu, liek cepties 200 grādu temperatūrā uz 30-40 minūtēm.

Pievienot komentāru