Lūdz palīdzību divgadīgā Leonīda ārstēšanai Taizemē; puisītim ir cerebrālā trieka

Foto – Facebook

Leonīds ir tikai divus gadus vecs, bet jau kopš savas pirmās dzīves dienas mazais puika ir vairākas reizes cīnījies par izdzīvošanu – viņam Taizemē veikta cilmes šūnu transplantācija un nervu augšanas injekcijas, bet tagad šīs procedūras jāveic atkārtoti.

Zēnam ārsti ir konstatējuši jaukta tipa cerebrālo trieku, vidēji smagu bronhopulmonālo displāziju un stipru vājredzību. 2018. gadā Leonīdam kopā ar vecākiem, pateicoties sabiedrības un līdzcilvēku ziedojumiem, bija iespēja doties uz Taizemi un veikt cilmes šūnu transplantāciju un nervu augšanas injekcijas, taču šīs procedūras jāatkārto.

2017. gada 14. aprīlī Ērgļu ģimenei pievienojās sen gaidītais dēliņš, kurš pasaulē nāca pirms laika – 25. nedēļā un svēra tikai 840 gramus. Zīdainis piedzimstot neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes, tāpēc nekavējoties tika veikti reanimācijas pasākumi, un viņu aizveda uz intensīvās terapijas nodaļu. Ārsti paziņoja, ka bērniņš ir ļoti smagā stāvoklī, stāsta Leonīda mamma Kristīne Ērgle.

Septītajā dzīves dienā zīdaini pārveda uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu. “Lielāko daļu no trīs mēnešiem, atrodoties slimnīcā, mēs dēliņu novērojām caur inkubatoru,” atklāj Kristīne. Mazais ilgu laiku bija pieslēgts pie mākslīgās elpināšanas aparāta un pēcāk arī pie plaušu ventilācijas aparāta.

Tāpat viņam pastāvīgi tika dotas zāles, tostarp pretkramju preparāti. Ārsts paziņoja, ka Leonīdam ir ceturtās stadijas asinsizplūdums galvā, līdz ar to bija nepieciešams veikt punktēšanu.

Leonīds pārcietis arī smagu vēdera operāciju. “Operācija noritēja veiksmīgi, taču periods pēc tās dēliņam bija kritisks – aparatūras nepārtraukti pīkstēja, radītāji kritās zem normas un, liekot rokas inkubatorā, mēs dēliņam teicām: “Cīnies, dēliņ, tu esi stiprs”,” atklāj Leonīda mamma.

Leonīdam atklāta arī anēmija, līdz ar to vajadzēja vairākkārt pārliet asinis. Taču šajā procedūrā mazulis ieguva dzīvībai bīstamo citomegalovīrusu, un atkal viņam bija jācīnās par savu dzīvību.

Neirologa diagnoze bija jaukta tipa cerebrālā trieka, vidēji smaga bronhopulmonālā displāzija un astigmātisms smagā formā – stipra vājredzība.

Negulētās naktīs un katru dienu, atrodoties blakus dēliņam, mēs lūdzām Dievu – “Lūdzu dod viņam spēku un neatņem mums viņu.” Atrodoties blakus, sacījām: “Tētis un mamma ļoti tevi mīl. Tu esi cīnītājs, un tu esi stiprs.” Leonīds pierādīja, ka ir stiprs,” atklāj Kristīne.

Tagad Leonīds kopā ar vecākiem ir mājās un ir iekļauts “Follow up” programmā. Viņam katru dienu jādzer krampju zāles un nepārtraukti jāveic inhalācijas. Sakarā ar smagi pārciesto asins izplūdumu smadzenēs, Leonīda labā roka ir kļuvusi nekustīga. Mazulis arī neveļas un netur galviņu. Tāpat pēc pēdējā acu ārsta apmeklējuma ir pasliktinājusies redze un, veicot magnētisko rezonansi, konstatēts, ka asinsizplūdumi galvā uzsūcas lēni, veido smadzenēs rētaudus, kas bojā redzes nervu un izraisa vispārējo veselības stāvokļa pasliktināšanos.

Pēc neatlaidīgās meklēšanas un sarunām ar ārzemju klīnikām ir atrasta slimnīca Taizemē, kurā izvērtēts Leonīda stāvoklis un secināts, ka iespējams mazulim palīdzēt. Pagājušajā gadā, pateicoties sabiedrības atbalstam, Leonīdam bija iespēja doties uz Taizemi, lai veiktu cilmes šūnu transplantāciju un nervu augšanas injekcijas, kas palīdzētu apturēt slimības veiktos bojājumus.

Pēc cilmes šūnu saņemšanas Leonīda veselība ir manāmi uzlabojusies:

Viņš spēj labāk noturēt galviņu;

Viņa ķermaņa labā puse praktiski nestrādāja, taču šobrīd ar maziem solīšiem redzams, ka tā sāk strādāt;
Viņš ir sācis ar actiņām reaģēt uz apkārt notiekošo;

Ir uzlabojusies viņa imūnsistēma;

Leonīdam ir anēmija, bet šobrīd, nododot asins analīzes, hemoglobīns bija normas līmenī, kaut līdz šim tas bija zems;

Viņš cenšas velties, ko līdz šim nebija spējis izdarīt;

Mazulis cenšas teikt pirmo vārdiņu.

Taču ar to Leonīda ārstēšanās process nav galā, mazajam zēnam kopā ar vecākiem atkal ir jādodas uz Taizemi, lai atkārtoti veiktu cilmes šūnu transplantāciju un injekcijas nervu augšanai, kas palīdzētu maksimāli uzlabot puisēna veselības stāvokli.

“Ir pacienti, kuriem pietiek ar vienu reizi, bet Leonīdiņam ir ļoti daudz smagas diagnozes un tādēļ nepieciešams injekcijas veikt atkārtoti,” skaidro puisēna mamma. Summa, kas ir nepieciešama, lai Leonīds varētu turpināt ārstēšanos, ir 36 tūkstoši eiro.

Ziedojuma konts un vairāk informācijas – šajā saitē.

Pievienot komentāru