Maiga eklērkūka bez cepšanas!

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • kraukšķīgi cepumi
  • 500ml piens
  • 2.5 ēdamk. kukurūzas cietes
  • 3 ēdamk. cukurs
  • 1 olas dzeltenums
  • 0.10 ml vaniļas esences

Glazūrai:

  • 4 ēdamk. cukurs
  • 2 ēdamk. kakao pulveris
  • 1 ēdamk. piens
  • 50 g saldkrējuma sviests

Pagatavošana:

Pulveri vaniļas pudiņa pagatavošanai var iegādāties veikalā. Bet, ja jūs vēlaties gatavot pats, rīkojieties šādi.

Sadala pienu 2 vienādās daļās. Viena daļa liekam uz uguns un uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai. Atlikušajā pienā iemaisa cieti.

Pieberam cukuru, pievieno vaniļas esenci vai naža galu vaniļas cukura, kā arī olas dzeltenumu. Šo masu sakuļ un pievieno verdošajam pienam.

Rūpīgi samaisa un vāra līdz sabiezē, apmēram 5 minūtes.

Gatavo pudiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzist.

Ņemam cepamo formu, izklāj to ar folliju. Ieklāj cepumu kārtu, tad kārtu ar pudiņu. Tā turpina vairākās kārtās pēc vēlēšanās, pēdējai kārtai jābūt ar cepumiem.

Sagatavo šokolādes glazūru: sajauc cukuru un kakao, pievieno pienu. Liek uz plīts. Kad masa sāk vārīties, pievieno sviestu. Maisa, līdz sviests ir izšķīdis. Noņem no plīts un pārlej ar šokolādes masu iepriekš sagatavoto desertu.

Liek uz nakti ledusskapī, lai savelkas.

Lai labi garšo!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO:adme.ru

COMMENTS

Pievienot komentāru