Mairis Briedis aizgājis no darba policijā; gatavojas cīņai pret Dortikosu


Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis aizgājis no darba Valsts policijā, kur nostrādājis beidzamos divpadsmit gadus, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija. Brieža menedžeris Raimonds Zeps skaidro šī lēmuma iemeslus.

Briedis vēlas koncentrēties boksera karjerai un vairāk laika veltīt ģimenei, izteicies Zeps.

Pēc Zepa teiktā, Mairis šādu lēmumu pieņēmis pēc ilgākām pārdomām. “Ņemot vērā to, cik daudz laika prasa bokss un ka viņam ir arī ģimene, tika pieņemts šāds lēmums. Tas netika pieņemts vienas dienas laikā, viņš konsultējās ar ģimeni un nolēma, ka šobrīd pareizāk būtu pilnībā koncentrēties boksera karjerai, saglabājot cerību vēlāk atgriezties policijā, jo tā ir vieta, ar kuru viņš sevi asociē,” sacījis Zeps.

Briedis, kurš boksē smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem), jau uzsācis gatavošanos WBSS finālam, kura norises datums gan vēl nav zināms.

“Ātrākais iespējamais datums cīņai ir 14.decembris,” par gaidāmo cīņu sarunā ar aģentūru LETA zināja teikt sportista menedžeris Raimonds Zeps. “Esam jau sākuši gatavoties, taču paturam prātā, ka cīņa var notikt arī vēlāk.”

Gatavošanās sākuma posms notiks Latvijā. “Kamēr Latvijā nesnieg un nesalst, gatavosimies mājās,” vairāk stāsta Zeps. “Šobrīd ir tikai pirmais posms, bet visintensīvākie būs pēdējie apmēram divi mēneši. Šobrīd ir bāzes ielikšana pirmscīņas treniņnometnei. Tā ir fiziskā sagatavotība, taču notiek gatavošanās arī boksa zālē.”

Kamēr nav īsti zināms cīņas datums, arī ar sparingpartneriem var tikai runāt, ne vienoties. “Esam runājuši ar iespējamajiem sparingpartneriem, taču aktīvākā gatavošanās sāksies tikai oktobrī, bet intensīvāks darbs ar sparingpartneriem – vēl vēlāk.”

“Šobrīd svarīgākais ir sagaidīt cīņas datumu, lai tam varētu pieskaņot treniņu plānu,” Brieža menedžeris atzīmē skaidrības nepieciešamību. “Ir liela iespējamība, ka cīņa notiks janvārī. Turklāt tā ir lielāka nekā iespēja, ka mačs būs jau decembrī.”

COMMENTS

Pievienot komentāru