Maisiņā sālīts speķis ar ķiplokiem Prāgas gaumē. Neticami vienkārši un garšīgi!


Sastāvdaļas
1,5 kg cūkgaļas krūtiņas
1-2 galviņas ķiploka
Rupja maluma melnie pipari
Garšvielas cūkgaļai
Sāls

Pagatavošana
Cūkgaļas krūtiņu sagriež gabalos.

Ķiploku sablendē vai izspiež caur spiedi.

Krūtiņu ierīvē ar sāli, garšvielām un ķiploku.

Ļauj iestāvēties aptuveni stundu.

Ņem celofāna maisiņus, vienu ieliek otrā un tajos ieliek gaļu. (Piemēram, pa diviem katrā maisiņā).
Izspiež gaisu un maisiņus aizsien.

Maisiņus ieliek katlā ar aukstu ūdeni, uzliek tam vāku, liek uz uguns – vārot tie nepārsprāgs!

Kad ūdens sācis vārīties, uguni samazina, lai nevārītos spēcīgi.

Vāra uz mazas uguns 2 stundas.

Izslēdz uguni, atstāj krūtiņu ūdenī, kurā tā vārījās.

Kad ūdens atdzisis, izņem gaļu no maisiņiem, ietin folijā un liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties, vislabāk uz nakti.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru