Maksāju mammai par viņas mazdēla pieskatīšanu. Vai tas ir normāli?!

Foto – Pixabay

Dace spiesta maksāt savai mammai, jo viņa atsakās bez samaksas pieskatīt mazdēlu. Bet meitai nav īsti citas izejas – ar vīru ir šķīrusies un nav neviena cita, pie kā reizēm atstāt dēlu. Auklītēm viņa īsti neuzticas, un to pakalpojumi arī ir vēl dārgāki, bet jaunajai māmiņai ar līdzekļiem nav spoži.

Jaunā sieviete lūdz lasītāju viedokli par situāciju: lai nu ko, bet no miesīgās mātes tādu attieksmi viņa nebija gaidījusi.

Kad ģimenē ienāk mazulis, daudzas vecmāmiņas no prieka nezina, kur likties, viņās mostas visgaišākās jūtas un viņas pašas lūdz iespēju paauklēt mazo brīnumu. Bet šajā ģimenē vecmāmiņa “strādā” kā auklīte – ar stundām.

“Tā rīkojas mana miesīgā māte! Tiešā tekstā pateica, ka vēlas saņemt naudu par to, ka pieskata manu bērnu, savu mazbērnu! Kad biju stāvoklī, viņa neizrādīja, ka bērns viņai nebūtu vajadzīgs, izturējās normāli, dažas reizes ar mani kopā pat bija uz konsultācijām. Bet pēc tam man dzīvē nepaveicās, ar vīru nācās izšķirties. Labi vēl, ka dzīvoklis ir manā īpašumā, ar dēlu dzīvoju atsevišķi, citādi pat nevaru iedomāties, kā mēs sadzīvotu vienā mājā ar mammu. Vīramāte dzīvo tālu, citā pilsētā, bet nedaudz palīdz materiāli.

Es strādāju, bērns jau iet dārziņā. Man jāpelna vairāk, vecis taču neko neatnesīs, jo viņa vienkārši nav, tāpēc mājās sēdēt nevaru. Piemēram, nesen bija jābrauc komandējumā, pateicu par to mammai, viņa atkal pacēla degunu gaisā un nosauca konkrētu summu pat tām trīs dienām, kuras būs kopā ar manu dēlu. (drēbju mazgāšanu, ēst gatavošanu ieskaitot). Goda vārds, esmu šokā! Bet man nav izvēles – apmaksāju viņas pakalpojumus. Ko tādā situācijā darīt, nezinu. Turpināt maksāt? Sastrīdēties un noalgot aukli? Mammai tomēr uzticos vairāk. Bet varbūt kāds domā, ka es velti “cepos”, jo tagad daudzas vecmāmiņas prasa naudu par mazbērnu pieskatīšanu? Gribētos uzzināt arī citu māmiņu viedokli.”

Māmiņas, kā jūs rīkotos Daces vietā? Un viņas mātes vietā? Ierakstiet komentāros, gaidām! (Ja kādam šķiet, ka situācija sadomāta – nē, nav pasakas, zinu vēl pāris mammas, kuras maksā savām vecmāmiņām. Vienā gadījumā gan iniciatīva nāca no māmiņas pašas puses.)

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gumita</cite>

    Labdien. Saprotu,ka nevar pilnībš situšciju izprast tikai no lasītā. Tomēr vienmēr pagriežu situāciju otrādi,piemēram, vai vecmšmiņa būtu gatava maksāt savam mazdēlam,ja bīd slima,guloša uz gultad? Maxdēls nosauks summu kā tagad to dsra vecmāmiņa.

  • <cite class="fn">Gunita</cite>

    Ļoti atvainojos,esmu uzrakstījusi ar kļūdām. Steidzos.😊Saprotu,ka situāciju līdz galam neizpratīsim no lasītā.Vai vecmāmiņa būtu gatava maksāt situācijā,ja būs slima,guloša uz gultas? Tad mazdēls nosauks summu, tieši tāpat kā to dara vecmāmiņa..Vēlreiz atvainojos par iepriešējo,kļūdaino tekstu.

  • <cite class="fn">Sana</cite>

    Uzskatu, ka tas nav pareizi, pati arī esmu vecmāmiņa. Nedēļas nogalē pati uzprasos uz mazbērnu pieskatīšanu, kaut kur kopā aizbraucām, paēdam kopā pusdienas ☺️ Gribētos biežāk kopā pavadīt laiku ar mazbērniem, bet katru darba dienu strādāju.

  • <cite class="fn">omīte</cite>

    Es arī esmu omīte un labprāt auklēju savu mazdēlu no darba brīvajā laikā, naudu gan neņemu, jo man tas ir prieks un laime. Pieņemu, ka tai vecmammai vajag naudu un viņa apvieno patīkamo ar lietderīgo – auklē mazbērnu un pelna. Meitai par to jāpriecājas – bērns drošās rokās un mamma pelna. Ja mamma strādātu citur, nevarētu mazbērnu vākt. Meitai būtu jāalgo aukle un vēl jāuztraucas, vai bērnam viss ir OK>

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Omite Ari es biju spiesta maksat sava dela pieskatisana un ta summa nebija maza bez tam man vel bija divi lielaki berni kas prasija est un gerbties tapec ravos 3 darbos lai visus apgadatu 1980 gada aldzinas bija mazas .
    ,bet esmu laimiga uzaudzinot 4 bernus un tagad lepojos ar 8 mazberniem kurus pieskatu ,kad ir laicins tas ir manas8 laimes zvaigznites

  • <cite class="fn">Antoņina</cite>

    Mamma nav sapratusi, ka pēc 10 – 20 gadiem viņa nebūs jauna, vesela un tik ļoti vajadzīga mazbērnam kā tagad. Ir lietas, ko vecumā nevar nopirkt par naudu, – uz priekšu metīsi, uz priekšu atradīsi, teic tautas gudrība. Es nedomāju, ka vecmamma par naudu bez mīlestības, labāka un drošāka kā auklīte par naudu. Pēc gadiem vecmamma par naudu tagad būs tikpat mīļa kā uz ielas vai blakusmājā dzīvojoša tante

Pievienot komentāru