“Man drīz būs 40, bet netieku pie sava dzīvokļa.” Izmisušās Veras stāsts

Foto – Pixabay

Cilvēkam var būt gan fiziskas, gan garīgas ciešanas. Fiziskās ciešanas ārstē ar zālēm, bet morālās dziedina psihoterapija. Ja jūs nomoka komplekss, ka esat nožēlojama, ka nepaveicās izveidot karjeru, ka jūs visur pazemo, — nav pareizi savu ciešanu iemeslus meklēt neizdarīgā valdībā, kura nespēja jūs padarīt pārtikušu un slavenu.

Diemžēl pie šādas pozīcijas pieturas liela daļa cilvēku Baltijā. Viņi par savu morālo ciešanu iemeslu uzskata vienas vai citas valdības ekonomiskās politikas neveiksmes.

Turklāt ir pārliecināti, ka Rietumos, kur tādas neveiksmes negadās, nepastāv arī līdzīgas ciešanas.

LASI ARĪ ŠO RAKSTU! NEVĒLOS, LAI MANI BĒRNI BŪTU TĀDI PAT VERGI. IZMISUŠAS SKOLOTĀJAS STĀSTS.

Lūk, ko saka 35 gadus vecā Vera: “Man jau drīz būs četrdesmit, bet joprojām nekādi netieku pie sava dzīvokļa. Mani pazemo tas, ka par dzīvokļa īri jāmaksā gandrīz puse algas. Un cik maksā benzīns? Produkti? Mēs visi esam kā tādi nožēlojami liliputi līdzās saujiņai miljonāru. Šajā situācijā redzu tikai vienu vainīgo — valdību, kura mūs iegrūdusi tādā pazemojošā stāvoklī. Tāpēc visiem spēkiem cenšos aizbēgt no turienes, kur nav nekāda cerības stariņa.”

Verai patiesi ir taisnība vienā lietā — viņas dvēselē nav nekāda cerības stariņa. Tās ir viņas psiholoģiskās problēmas. Un tās jārisina.

VAIRĀK LASI JARSOLAVA MEĻŅIKA GRĀMATĀ “SIEVIETES LAIMES ENCIKLOPĒDIJA”

Ja jums ir līdzīgas sajūtas, pūlieties nopelnīt naudu, lai samazinātu psiholoģisko nabadzības nastu. Bet nesaistiet savu labo pašsajūtu tikai ar to vien! Atrodiet ienaidnieku sevī — neirozi, kura, gluži kā Veras gadījumā, var jūs mocīt. Jums tā jāpārvar.

Vera, protams, tic, ka Rietumos cilvēki nepiedzīvo pazemojumu un dzīvesprieks, ticība sev viņiem nāk pats par sevi, kā no gaisa. Nekā tamlīdzīga! Vēl nekad Rietumos nav bijis tik liels skaits pacientu, kuri cieš no morālā pazemojuma, neticības sev un dažādām neirozēm.

Psihoterapijas klīnikas, kursi, dažādas nometnes — viss ir pārpildīts. Rietumu cilvēka patmīlība, sevis mīlestība nav mazāk slimīga par mūsējo, tikai viņš prot ar to strādāt. Ja neapzināties, ka galvenās problēmas ir jūsos pašos, nevis ārpusē, pastāv risks, ka no tām nekad neatbrīvosities.

Aicinājums: Apstājieties un padomājiet! Mērķis: Saprast, ka ar sevi jāstrādā, bet ne tikai tādēļ, lai maks kļūtu biezāks.

COMMENTS

Pievienot komentāru