Mūžībā 91 gada vecumā aizgājis leģendārais filmu mūzikas komponists Morikone. + Slavenākās mūzikas video

enniomorricone.org

Slimnīcā Romā 91 gada vecumā miris filmu mūzikas komponists, diriģents un aranžētājs Ennio Morikone, plašsaziņas līdzekļiem pastāstīja ģimenes advokāts Džordžo Asumma.

Morikone sadarbojies ar daudziem slaveniem Holivudas un Itālijas kinorežisoriem, komponējis mūziku vairāk nekā 400 filmām, sešas reizes nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai, 2007. gadā saņēmis “Oskaru” par mūža ieguldījumu, bet vēl astoņus gadus vēlāk – par mūziku Kventina Tarantino filmai “The Hateful Eight”.

Pasaules slavu Morikone guva ar mūziku režisora Serdžo Leones tā dēvētajām “spageti vesternu” filmām, tostarp skaitā “The Good, The Bad and The Ugly”.

Radījis lieliskus skaņu celiņus filmām “The Mission”, “Days of Heaven” “The Untouchables”, “Once Upon a Time in America” un “Cinema Paradiso”.

Asumma nav minējis komponista nāves cēloni, bet ziņu aģentūra ANSA vēstījusi, ka viņš miris no komplikācijām pēc nesenā gūžas lūzuma.

Pēc Assumas teiktā, Morikone līdz pēdējam mirklim saglabājis skaidru prātu un lielu pašcieņu, atvadījies no sievas Marijas, pateicies bērniem un mazbērniem un arī savas mūzikas cienītājiem, atzīdams, ka “viņu sirsnīgajā atbalstā allaž smēlies jaunu radošo spēku”.

Pievienot komentāru