(Ne)cilvēciskais faktors. Ventspils kafejnīca taisnojas par nievājošo attieksmi pret Ūdrīti

Kadrs no video, Facebook

Ņemot vērā plaši izskanējušo starpgadījumu Basketbola halles kafejnīcā, kur atteikts apkalpot 1.grupas invalīdu Rolandu Balodi-Ūdri, vēlamies paskaidrot, ka Olimpiskā centra “Ventspils” vadība ir sazinājusies ar kafejnīcas telpu nomnieku un lūgusi paskaidrojumu, teikts centra lapā “Facebook”.

Kafejnīcas vadība izsaka nožēlu un ļoti pārdzīvo par radušos situāciju, un skaidro to ar vienkāršu cilvēcisko faktoru. Kafejnīcas apsaimniekotāji ir arī personīgi jau tikušies ar Rolanda Baloža-Ūdra ģimeni un atvainojušies par radušos situāciju.

Arī Olimpiskais centrs “Ventspils” izsaka nožēlu par notikušo, jo Olimpiskais centrs “Ventspils” vienmēr ir atvērts visiem un ar gādību uzņem ikdienā cilvēkus ar īpašām vajadzībām, kuri izmanto Olimpiskā centra sporta bāzes. Arī infrastruktūras ziņā Olimpiskais centrs “Ventspils” ir pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Savukārt futbola klubs “Ventspils”, uzzinot par šo starpgadījumu, vēlas aicināt Ūdrīti savu līdzjutēju pulkā un dāvināt viņam divus abonementus uz kluba spēlēm uz visu šī gada sezonu.

Kā jau vakar vēstīts, Ūdra dzīvesbiedre vakar “Facebook” ierakstīja, ka kafejnīcas personāls atteicies viņas vīru apkalpot. “Šodien saskārāmies ar “interesantu” situāciju. Mans vīrs Rolands Ūdris kā allaž pusdienas laikā ratiņkrēslā asistentes pavadībā tika vests uz kādu kafejnīcu Ventspilī paēst pusdienas. Ūdris pēc avārijas, kas notika pirms 3 gadiem, ir 1. grupas invalīds.

Viņam ir grūtības ēst, palīdz asistente un ēdot/dzerot bieži ir jāklepo un izskatās šmucīgi. Taču, mēs viņu tāpēc netaisāmies izolēt no sabiedrības. Taču, pieņemu, citi – veselie “normālie” cilvēki uzskata savādāk…” apbēdināta Facebook rakstīja mūziķa dzīvesbiedre Ilona Balode-Ūdre.

Pievienot komentāru