“Negribēju dzirdēt, ka laiks skaitīts.” Valtera līgava sniedz emocionālu interviju

Kadrs no video

Kopš mūziķa un televīzijas raidījumu vadītāja Valtera Frīdenberga nāves pagājuši jau divi mēneši, bet viņa līgavai Kristīnei Paeglei joprojām grūti runāt par Valtera dzīves pēdējām dienām. To, ka cerības vairs nav, viņa sapratusi septembra beigās.

Atklātā intervijā žurnālam “Ieva” Kristīne stāsta: “Man līdz galam nebija skaidrs vai drīzāk negribēju dzirdēt, kad ārsti teica – Valtera laiks ir skaitīts. Man likās, kamēr es varu viņu kaut kur aiznest vai aizvest, tas nevar notikt. Bet, kad sāpes vairs nebeidzās, kaut arī tika lietotas zāles, zuda gan spēki, gan ticība.”

Runājot par Valtera pēdējām dienām, Kristīne neslēpa, ka spēks zuda, Valters mazāk komunicēja, nepalīdzēja uzmundrinājumi.

“Bijām visu izrunājuši, kas un kā būs mūsu kāzās. Mēs būtu dziedājuši Over The Rainbow, Valters spēlētu ukuleli… Bijām jau pasūtījuši gredzenus, tos Valters vēl paspēja redzēt un arī uzmērīt. Tagad tie abi man ir ķēdītē ap kaklu… Man palicis kronis, kas man būtu bijis galvā kāzu dienā – ar Lielvārdes jostu pamatnē un akmeņiem augšpusē. Mums būtu ļoti skaistas kāzas,” – divus mēnešus pēc Valtera Frīdenberga aiziešanas saka viņa līgava.

Valters Frīdenbergs nomira pēc ilgas cīņas ar smagu vēzi 17. oktobrī. Valters vairāk nekā gadu gan Latvijā, gan Vācijā ilgi ārstējas no onkoloģiskas saslimšanas, vasarā Latvijā piedzīvoja vēl vienu operāciju.

Aizvadītajā ziemā Valters izgāja sarežģītu, vairākus mēnešus ārstēšanās kursu Šarītē klīnikā Berlīnē – šādu iespēju viņam sagādāja sabiedrība, saziedojot ārstēšanai nepieciešamos līdzekļus.

Izdevums “Kas Jauns” pirms vasaras nogalē citēja Frīdenbergu, kurš atzīst, ka cerības izārstēties saskaņā ar vācu ārstu prognozēm ir 50 pret 50, bet viņš atzina, ka no nāves nebaidās, jo par līdz šim nodzīvoto dzīvi pašam prieks.

COMMENTS

Pievienot komentāru