Nesen atklātā slimība cilvēci izved no prāta! Lūk, kāpēc tu ienīsti, ka kāds blakus košļā!

Nesenais šīs patoloģijas pētījums parādīja, ka problēma ir iekšējā skaņu uztverē. Citiem vārdiem sakot, misofoniķiem smadzeņu puslodes un mediāli prefrontālais apvidus aktivizējas vieglāk nekā citiem cilvēkiem. Skaidrāka un jaudīgāka signāla pārraide izraisa negatīvas emocijas, piemēram, dusmas un naidu.

Misofoniju nevar izārstēt. Daži ārsti iesaka pacientiem vērsties pie psihiatra, citi piesaista netradicionālo medicīnu. Starp citu, skaņas terapija palīdz daļēji tikt galā ar problēmu. Pacientiem ausīs tiek ievietots īpašs aparāts, kas rada pastāvīgu fona trokni. Tā, piemēram, kāds nevar ciest klusu nagu griešanas skaņu, bet skaļā ēdnīcā jūtas ērti. Tad šāds “ēdnīcas” troksnis tiks ievietots pacienta ausīs.

Ņujorkas universitātes kognitīvās neirofizioloģijas profesors Toms Grifits (Tom Griffiths) izmanto precīzi vadītas elektriskās izlādes, lai ārstētu misofoniķus. Tie ļauj ietekmēt smadzeņu darbību. “Pētot smadzeņu darbības uzraudzības mehānismus pacientiem ar misofoniju, mēs esam savākuši pietiekami daudz datu, lai saprastu un aprakstītu šo slimību” viņš secina.

Ja kāds no tavu draugu un paziņu pulka cieš no šīs saslimšanas un apgalvo, ka tev šķietami vienkārša skaņa viņu tracina, esi iejūtīgs un lieki nekaitini viņu!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru