“Noderīgais idiotisms”. Gundara Rēdera LTV vadības izvēles kritika uzspridzina soctīklus

Kadrs no video

Latvijas Televīzijas tiešraidē raidījumā “1:1” 3. aprīlī viesojās Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa. Tomēr par pārsteigumu, ko joprojām apspriež sociālo tīklu lietotāji, parūpējās raidījuma vadītājs pats.

Intrigu radīja Gundara Rēdera izteikumi sarunas beigās. Raidījuma vadītājs pateicās Vītoliņai par sarunu un sacīja, ka jūt pienākumu paust savu viedokli jautājumā, kas satrauc gan viņu, gan citus LTV kolēģus.

“Uzskatu par savu pienākumu pateikt: Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome sabiedriskās televīzijas valdes priekšsēdētāja krēslā ir iecēlusi kandidātu, kurš pēc būtības neatbilst augstajām izvirzītajām prasībām, viņam nav nopietnas pieredzes vadošā amatā, nav pieredzes mediju darbā. Kāpēc tā notiek? Vai tā ir padomes neprofesionalitāte? Necieņa pret televīzijas darbiniekiem, skatītājiem? Politiska pasūtījuma izpilde vai kārtējā tāda noderīga idiotisma izpausme? Es domāju, visos atbilžu variantos ir daļa taisnības, un, lūk, šādā – pēdiņās! – pārvaldībā Latvijas Televīzija darbojas tālāk informatīvā kara apstākļos ar pārliecinoši mazāko budžetu Eiropas Savienībā. Es aicinu NEPLP pārskatīt konkursa rezultātus, kā arī Saeimu beidzot uzlabot mediju uzraudzības likumu. Tā, lai sabiedriskie mediji nebūtu kājslauķis vai vieta šaubīgiem eksperimentiem,” sacīja Rēders.

NEPLP ir nolēmusi LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja “Olainfarm” mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes plašsaziņas līdzekļos.

COMMENTS

Pievienot komentāru