Ātri pagatavojami mafini, kas dažādos brokastis – ierastās ceptās olas vai maizīšu vietā pagatavo šādu gardumu!
Sastāvdaļas
12 šķēlītes bekona
6 olas
1 tomāts
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Iesit olas bļodiņā un sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu kā parasti, gatavojot omleti.
3. Pievieno olām sīki sagrieztus tomātus, sāli, piparus. Samaisa.
4. Ņem mafinu formiņu un katrā iedobumā liek plānas bekona šķēlītes vienā kārtā.
5. Katrā iedobumā lej olu maisījumu tā, lai līdz malām paliktu 3-4 mm, citādi olas paceļoties tecēs pāri malām.
6. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbauda tāpat kā jebkuram citam ceptam produktam – ar koka zobu bakstāmo.
Padoms. Mafinu omletei var pievienot jebkuras citas sastāvdaļas pēc garšas: sīki sagrieztas un apceptas sēnes vai sīpolus, spinātus.