Vēlies pagatavot patiešām unikālus salātus? Pamēģini apvienot klasiskas sastāvdaļas turku salātiem ar kukurūzas maizi. Esam pārliecināti, ka tie iepatiksies tik ļoti, ka kļūs arī tavu kroņa ēdienu. Šo recepti noteikti gribēsi saglabāt savā recepšu krājumā (un uz sava galda).
Sastāvdaļas
 Gatavs miltu maisījums kukurūzas maizei – 1 paciņa vai gatava kukurūzas maize, 2-3 plāceņi.
 1 pudelīta mērces ar Parmas tipa sieru un pipariem
 Pusglāze majonēzes
 1/4 glāze kefīra
 250 g sasmalcinātu romiešu salātu
 300 g sagriezta kūpināta tītara
 2 lielas paprikas, sagrieztas kubiņos
 2 lieli tomāti, izņem sēklas un sagriež kubiņos
 1 sarkanais sīpols, sagriezts kubiņos
 3 selerijas kāti, sagriezti kubiņos
 200 g rīvēta Šveices tipa siera
 10 gabaliņi apcepta un sasmalcināta bekona
 2 zaļie lociņi, sagriezti
Pagatavošana
 Sagatavo kukurūzas maizi saskaņā ar norādījumiem uz paziņas, atdzesē, sasmalcina. Noliek uz laiku malā.
Sajauc mērci, majonēzi un kefīru viendabīgā konsistencē.
Salātu traukā liek sadrupināto kukurūzas maizi, pēc tam saplucinātas salātu lapas.
Pēc tam kārtās liek 300 g kūpinātas tītara gaļas; sagrieztu papriku; sagrieztus tomātus; sasmalcinātus sarkanos sīpolus; seleriju kubiņus; sagrieztu vai rīvētu sieru; bekonu.
Katru kārtu pārklāj ar nelielu daudzumu mērces, kas tiek vienmērīgi pārziesta katrai sastāvdaļas
 kārtai.
Apsedz un liek ledusskapī no 3 līdz 24 stundām.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem, kapātiem lociņiem.
Pasniedz klāt mērci atsevišķā trauciņā, lai varētu pēc vēlēšanās pievienot salātiem.



[…] Oriģināli: Kārtainie un krāsainie salāti ar kukurūzas maizi […]
[…] Oriģināli: Kārtaini un krāsaini salāti ar kukurūzas maizi […]