Oriģināli: Kārtainie un krāsainie salāti ar kukurūzas maizi

Vēlies pagatavot patiešām unikālus salātus? Pamēģini apvienot klasiskas sastāvdaļas turku salātiem ar kukurūzas maizi. Esam pārliecināti, ka tie iepatiksies tik ļoti, ka kļūs arī tavu kroņa ēdienu. Šo recepti noteikti gribēsi saglabāt savā recepšu krājumā (un uz sava galda).

Sastāvdaļas
Gatavs miltu maisījums kukurūzas maizei – 1 paciņa vai gatava kukurūzas maize, 2-3 plāceņi.
1 pudelīta mērces ar Parmas tipa sieru un pipariem
Pusglāze majonēzes
1/4 glāze kefīra
250 g sasmalcinātu romiešu salātu
300 g sagriezta kūpināta tītara
2 lielas paprikas, sagrieztas kubiņos
2 lieli tomāti, izņem sēklas un sagriež kubiņos
1 sarkanais sīpols, sagriezts kubiņos
3 selerijas kāti, sagriezti kubiņos
200 g rīvēta Šveices tipa siera
10 gabaliņi apcepta un sasmalcināta bekona
2 zaļie lociņi, sagriezti

Pagatavošana
Sagatavo kukurūzas maizi saskaņā ar norādījumiem uz paziņas, atdzesē, sasmalcina. Noliek uz laiku malā.

Sajauc mērci, majonēzi un kefīru viendabīgā konsistencē.

Salātu traukā liek sadrupināto kukurūzas maizi, pēc tam saplucinātas salātu lapas.

Pēc tam kārtās liek 300 g kūpinātas tītara gaļas; sagrieztu papriku; sagrieztus tomātus; sasmalcinātus sarkanos sīpolus; seleriju kubiņus; sagrieztu vai rīvētu sieru; bekonu.

Katru kārtu pārklāj ar nelielu daudzumu mērces, kas tiek vienmērīgi pārziesta katrai sastāvdaļas
kārtai.

Apsedz un liek ledusskapī no 3 līdz 24 stundām.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem, kapātiem lociņiem.

Pasniedz klāt mērci atsevišķā trauciņā, lai varētu pēc vēlēšanās pievienot salātiem.

COMMENTS

Pievienot komentāru