Ostapenko iespēja atkal kļūt par Vimbldonas čempioni

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien, 14, jūlijā, aizvadīs jaukto dubultspēli kopā ar pieredzējušo Zviedrijas spēlētāju Robertu Lindstedu, Vimbldonas “Grand Slam” sacensību finālā sacenšoties ar Taivānas un Horvātijas spēlētājiem Latišu Čanu un Ivanu Dodigu. Sporta totalizators “Betsafe” norāda, ka Ostapenko pārstāvētais pāris nebūs favorīts uz uzvaru, taču Ostapenko tik un tā ir laba iespēja otro reizi karjerā triumfēt Vimbldonā.

Aļonai Ostapenko Vimbldonas tenisa turnīrs nepavisam nesākās veiksmīgi, ciešot pagalam nepatīkamu zaudējumu vienspēlēs jau pirmajā kārtā. Pēc šī zaudējuma Ostapenko izpelnījās kritiku gan par parādīto spēli, gan attieksmi laukumā un pret pretinieci, taču viņai jau fakts par sevi bija nepatīkams – pirms gada Vimbldonā bija izdevies sasniegt pusfinālu un šie punkti palika neaizstāvēti.

Ātra izstāšanās vienspēlēs deva Ostapenko iespēju spēlēt dubultspēlēs, bet arī tur tika zaudēts jau pirmajā kārtā. Tad Ostapenko ķērās pie trešā turnīra – jauktajām dubultspēlēm, kur viņa spēlē kopā ar zviedru Robertu Lindstedu, 42 gadus vecu dubultspēļu speciālistu, kurš savulaik bijis pat trešajā vietā pasaules rangā dubultspēlēs.

Šī sadarbība Ostapenko izrādījās ļoti veiksmīga – gūtas sešas uzvaras pēc kārtas un nopelnīta vieta Vimbldonas finālā. Prestiža, ranga punktu un finansiālā ieguvuma ziņā jaukto dubultspēļu turnīru nevar salīdzināt ar pamatsacensībām. Prēmijas atšķirība ir milzīga – par uzvaru vienspēļu turnīrā tiks saņemti gandrīz trīs miljoni dolāru, bet triumfs jauktajās dubultspēlēs nozīmēs vairāk nekā 30 reizes mazāku prēmiju, proti, abi uzvarētāji kopā saņems 150 tūkstošus dolāru.

Taču fināls “Grand Slam” turnīrā ir un paliek fināls “Grand Slam” turnīrā, un Ostapenko tas būs otrais fināls Vimbldonā – pirms pieciem gadiem viņa Anglijā kļuva par junioru turnīra čempioni. Vai izdosies atkārtot ko līdzīgu un trešo reizi karjerā triumfēt “Grand Slam” posma sacensībās? “Betsafe” tenisa prognozes liecina, ka finālā ticamāka tomēr ir Čanas un Dodigas uzvara, kamēr Ostapenko un Lindsteda panākums novērtēts ar koeficientu 2.40. Finālspēle paredzēta svētdien.

Svētdien norisināsies arī pati galvenā spēle Vimbldonā – vīriešu vienspēļu turnīra finālā tiksies Rodžers Federers un Novaks Džokovičs. Federers pusfinālā četros setos pieveica savu seno konkurentu Rafaelu Nadalu, kamēr Džokovičs tika galā ar Roberto Agutu, kurš tik tālu turnīra fāzi “Grand Slam” līmenī bija sasniedzis pirmoreiz.

Šī būs Džokoviča un Federera 48. savstarpējā spēle, un līdz šim viņu starpā bijis relatīvs līdzsvars (25 uzvaras Džokovičam, 22 uzvaras Federeram). Bukmeikeri šoreiz nosveras par labu pasaules ranga pirmajam numuram, viņa uzvaru novērtējot ar koeficientu 1.53, taču, ja reiz pēdējie 15 gadi tenisa sabiedrībai ir kaut ko iemācījuši, tad nekad nedrīkst norakstīt Federeru pirms laika. Koeficients uz šveicieša uzvaru savā 12. (!) Vimbldonas finālā ir 2.50.

Pievienot komentāru