Padoms sievietēm. Kā kritiskajās dienās palīdz masāža

Ja ikmēneša kritiskajās dienās lauž muguru, nepatīkami velk vēderu, pašsajūtas uzlabošanai ieteicama pašmasāža.

Ērti apsēžas un kājas saliec ceļos. Vispirms izdara vieglas glaudošas kustības no ceļa uz augšu limfas plūsmas virzienā līdz limfmezgliem cirkšņu apvidū. Pēc tam glaudīšanu pastiprina – spēcīgi uzspiežot visu plaukstu. Atkārto 6–8 reizes, līdz muskuļi iesildījušies.

Pēc tam ar trim pirkstiem – rādītājpirkstu, vidējo pirkstu un zeltnesi – virzienā no ceļa uz augšu muskuļus nedaudz izspaida, vienlaikus izdarot arī apļveida kustības pulksteņa rādītāja virzienā. Šo procedūru pabeidz vieglām, glaudošām kustībām. Vispirms masāžu izdara vienai, tad otrai kājai.

Atvieglot sāpes krustu apvidū palīdz izrīvēšana – vispirms izrīvē gar lielo sēžas muskuļu malām, pēc tam – krustu apvidu un jostasvietu. Izrīvē apļveida kustībām pulksteņa rādītāja virzienā, līdz visā masāžas zonā jūtams siltums.

Tad ar abu roku vidējiem un rādītājpirkstiem izdara uzspiedienus un vienlaikus arī apļveida kustības pulksteņa rādītāja virzienā abpus mugurkaulam (4–6 reizes), bet pēc tam 4 reizes arī pašam mugurkaulam.

Pēc tam šīs pašas kustības turpina no mugurkaula pa jostasvietas līniju līdz sāniem. Nākamais paņēmiens – visu minēto vietu knaibīšana. Pašmasāžu pabeidz ar vieglu glaudīšanu pulksteņa rādītāju virzienā.

Pievienot komentāru