Francija ir slavena ar vīnu, sieriem, varžu ēšanu un košajiem cepumiņiem makarūniem. Lai ienestu arī savās mājās nedaudz franču šarma, šoreiz piedāvājam makarūnu recepti.
Sastāvdaļas
110 g maltu mandeļu
225 g pūdercukura
1 ēdamkarote cukura
25 g kakao
4 olu baltumi
1/6 tējkarotes pārtikas krāsvielas
30 g saldā krējuma
125 g piena
125 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Vispirms pagatavo kārtu, kas makarūnus saturēs kopā – ganašu.
Lai to pagatavotu, uzkarsē pienu un saldo krējumu.
Pievieno sīki sagrieztu šokolādi.
Pastāvīgi maisot, uzvāra šo maisījumu.
Pēc tam ganašu pārlej šķīvī un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem.
Maltas mandeles, pūdercukuru un kakao sablendē.
Uz pannas izklāj cepamā papīra loksni, uzber mandeļu un cukura maisījumu un 5 minūtes kaltē cepeškrāsnī.
Pēc tam maisījumu izsijā.
Sakuļ olas baltumus ar cukuru stingrās putās.
Tad olas baltumu un cukura masai pievieno mandeļu un cukura maisījumu un krāsvielu.
Rūpīgi iejauc mīklu – jāiznāk staipīgam maisījumam.
Masu liek konditorejas maisiņā.
Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izspiež aplīšus 3 cm diametrā.
Atstāj pannu uz galda uz 1 stundu.
Pa to laiku uz aplīšiem jāparādās garoziņai.
Tas ir ļoti svarīgi: ja tās nebūs, makarūni salūzīs.
Pēc tam cepumiņus liek cepties 150 grādu temperatūrā 20 minūtes.
Kad tie nedaudz atdzisuši, pusītes savieno ar iepriekš pagatavotā ganaša palīdzību.
Francija kļuvusi par vienu makarūnu tuvāk!