Slavenā Švarcvaldes torte ar šokolādi un ķiršiem. Recepte no pasaules zelta fonda

Šīs tortes izcelsme saistīta ar Vācijas Švarcvaldes reģionu, kas tulkojumā nozīmē “melnais mežs”. Dziļie meži ne tikai piešķir īpašu gleznainumu ainavai, bet arī padara to noslēpumainu un mistisku.
Savukārt Švarcvaldes vārdā nodēvētā šokolādes kūka kļūs par spilgtu akcentu uz tava svētku galda!

Sastāvdaļas
5 olas
300 g sviesta
300 g cukura
300 g miltu
35 kakao pulveris
1 tējkarote cepamā pulvera
700 g saldā krējuma
100 ml ķiršu liķiera
30 g vaniļas cukura
50 g tumšās šokolādes
600 – 700 g ķiršu

Pagatavošana

Virtuves kombaina kausā liek visas olas un 200 g cukura.

Ieslēdz minimālo ātrumu un sajauc olas ar cukuru, kamēr masa pieaug apjomā.

Pievieno sasildītu sviestu un kakao. Rūpīgi samaisa.

Pārliek masu dziļā bļodā, pa daļām pievieno ar cepamo pulveri sajauktus, izsijātus miltus.

Rūpīgi iejauc mīklu.

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru, ieziež ar augu eļļu.

Liek mīklu formā un izlīdzina virsmu ar lāpstiņas palīdzību.

Pēc tam liek formu ar mīklu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Kad biskvīts atdzisis, izņem to no formas un ar asu nazi plakaniski sagriež trīs daļās.

Krēmam sakuļ saldo krējumu ar vaniļu un atlikušo cukuru.

Lai izveidotu torti, katru biskvītu piesūcina ar ķiršu liķieri un pārziež ar sviesta krēmu.

Virsū kārto ķiršus, pēc tam atkal – krēmu.

Virsū liek nākamo biskvītu un atkal atkārto visas kārtas.

Pēc trešā biskvīta uzlikšanas atkal liek visas tās pašas krēma un ķiršu kārtas, noslēdzot ar krēmu.

Virspusi dāsni apbārsta ar rīvētu šokolādi. Pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī uz vairākām stundām.

COMMENTS

Pievienot komentāru