Palīdzēsim: septiņgadīgais Rikards pēc insulta no jauna mācās redzēt, runāt, staigāt

Foto – Pixabay

Rikardam Mikaelam jūnijā palika septiņi gadi. Četru gadu vecumā māmiņa pamanīja, ka Rikardam sāk palielināties kakla limfmezgli, vēsta organizācijā ziedot.lv.

Tika apmeklēti visi nepieciešamie speciālisti, tika ieteikts likties mierā, jo, iespējams, tas ir bijis kāds vīruss vai, somatikas izpausmes-žēlums pret tēvu, kurš tobrīd jau bija ratiņkrēslā multiplās sklerozes dēļ, ilgas pēc mātes, kura strādāja skolā.

2017.gada 16.februārī Rikards sūdzējās par galvassāpēm, zaudēja samaņu, tika aizvests uz BKUS, tika veikta datortomogrāfija un MR galvai. Bija noticis insults smadzeņu audzējā. Nākamajā dienā tika veikta operācija, pēc operācijas bērns nemodās. Trešajā dienā pēc operācijas tika veikta magnētiskā rezonanse un noskaidrots, ka operācijas laikā izveidojies trombs, kurš palicis nepamanīts. Bija iestājies smadzeņu kreisās puslodes infarkts.

Turpmāk ar izcilu ārstu un citu speciālistu darbu Rikards divu gadu laikā mācās visu no jauna, redzēt, runāt, staigāt. Labā ķermeņa puse, īpaši rociņa, vēl neklausa, kā gribētos, bet Rikards ir cīnītājs, kurš aktīvi strādā, lai atgūtu savu dzīvi.

Kopš 2018.gada februāra Rikards saņem regulāru rehabilitāciju rehabilitācijas centrā Poga. Padarītajam darbam ir rezultāti un noteikti ir jāturpina Rikardam nodrošināt regulāru terapiju. 2019. gada augustā Rikardam plānots intensīvs 15 dienu rehabilitācijas kurss. Kursa laikā iekļautas “TheraSuit 3” fizioterapijas nodarbības, 9 audiologopēda un 6 ergoterapijas nodarbības. Viena intensīvā rehabilitācijas kursa kopējās izmaksas ir 1695 eiro.

Starp intensīvajiem kursiem Rikards regulāri apmeklē fizioterapijas, ergoterapijas un audiologopēda nodarbības. Uzturošajiem rehabilitācijas kursiem kopā nepieciešami 2340 eiro. Lai nodrošinātu visus nepieciešamos rehabilitācijas pasākumus, kopā nepieciešami 4035 eiro.

Palīdzēsim Rikardam, ziedošanas iespēja – šeit.>

Pievienot komentāru