Par rakstnieka Bankovska nāvi uzsākts kriminālprocess


Valsts policijā sākts kriminālprocess saistībā ar rakstnieka un publicista, vairāku romānu autora Paula Bankovska nāvi. Kā apstiprināja VP preses pārstāve Ance Rozīte, Tallinas ielā kādā dzīvoklī 12. jūlijā atrasts vīrieša līķis, un policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu precīzu nāves iemeslu.

Lēmums par kriminālprocesa sākšanu tiek pieņemts, izvērtējot katra nāves gadījuma konkrētos apstākļus.

Bankovskis pāragri devies mūžībā 47 gadu vecumā. Viņš dzimis 1973.gadā Līgatnē, mācījies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un studējis filozofiju Latvijas Universitātē.

Kopš 1993.gada publicēja prozu, viņa darbu klāstā ir “Laiku grāmata”, “Plāns ledus”, “Padomju Latvijas sieviete”, “Čeka, bumba un rokenrols”, “Sekreti”, “Eiroremonts”, “Ofšors”, “Drēbes jeb Ādama tērps”, “Svētā Bokasīna koks”, “Labais vienmēr uzvar”, “Skola”, “18”, “Pasaules vēsture”. Vairāki viņa darbi tulkoti arī svešvalodās.

Bankovskis bijis arī scenārija līdzautors filmai “Baiga vasara”, kā arī veidojis scenārijus filmām “Klucis – nepareiza latvietis”, “Pasažieri”, “Degošais”.

Studiju laikā kā ārštata autors strādājis laikrakstos “Literatūra un Māksla”, “Labrīt”, žurnālā “Rīgas Laiks”, vēlāk arī laikrakstā “Diena” un portālā “Ir.lv”.

Pievienot komentāru