Pasaulē nācis milzu zīdainis – sver kā sešus mēnešus vecs bērns

Facebook/Joey Buckley

Kāda amerikāniete laidusi pasaulē neparasti lielu mazuli – meitenītes svars ir gandrīz septiņi kilogrami, vēsta “New York Post”.

Bērns piedzimis 12. Martā Ņujorkas štata Elmīras pilsētā. Meitenītes, kurai dots vārds Hārpera, svars ir 6,9 kilogrami, viņa ir 59 centimetrus gara.

Ārsti atzinuši, ka pilsētas dzemdību nodaļas vesturē tāda gadījuma vēl nav bijis. Kā likums, jaundzimušie sver divas reizes mazāk, bet septiņu kilogramu svaru sasniedz ap sesto dzīves mēnesi.

Meitenītes māte Džoja Baklija salīdzināja dzemdības ar “sajūtu, kāda varētu būt, kad tev pārbrauc divas fūres.” Ķeizargriezienu sievietei veica trīs ārsti, tomēr pilnībā izvairīties no dzemdību traumām neizdevās.

Šobrīd mazulis ir pastāvīgā ārstu uzraudzībā un elpo ar skābekļa koncentrētāja palīdzību. Ārsti uzmanīgi seko cukura un skābekļa līmenim viņas asinīs.

Pirms diviem gadiem Baklija, kura pati sver 95 kilogramus, arī deva dzīvību salīdzinoši lielam bērnam – viņa svars piedzimstot bija 4,9 kilogrami.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatas datiem vissmagākais bērns, kas jebkad piedzimis, svēra aptuveni desmit kilogramus, bet nodzīvoja vien 11 stundas. Bērna mātes augums bija 241 centimetri, bet tēvs bija 236 centimetrus garš.

Pievienot komentāru