Pavasara našķis – priežu pumpuri. Ar šokolādi var pagatavot īstu gardumu!

Foto – Pixabay

Priede — saules un prieka koks. Pumpurus vāc augoša vai pilna Mēness fāzē, iesaka dziedniece Dzintra Bankova.

Priežu pumpurus iekļauj visās plaušu tējās un sīrupos.

CITUS DABAS DZIEDNIECĪBAS PADOMUS ATRADĪSI ŠEIT!

Palīdz kā urīndzenošs līdzeklis, aknu un žultspūšļa problēmu gadījumā, pret osteohondrozi.

Pumpurus var jaukt kopā ar raudeni, gaiļbiksīti, sarkano āboliņu, māllēpi, mārsilu, ceļteku.

Ievāc martā, aprīļa sākumā. Ievākšanai gatavi pumpuri ir sveķaini un piebrieduši.

Našķis bērniem Priežu pumpurus pārlej ar izkausētu šokolādi. Kad bērns saaukstējies, dod nograuzt 3–4 našķus.

Priežu pumpuru sīrups — imunitātei, pret saaukstēšanos 200 g pumpuru, 500 g cukura, 0,5 l ūdens, citronu sula. Uzvāra sīrupu ar citronu un aplej ar verdošo maisījumu burciņās iebērtos pumpurus.

Notur 2 nedēļas saulē, nokāš un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru