Pavļuts runā par “sarkano lampiņu” Covid-19 saslimstībā; sociologs viņu pašu sauc par rīcībnespējīgu

“Nav labi. Uz vadības paneļa iedegusies sarkanā lampiņa. Vakar un aizvakar pozitīvo testu skaits bija lielāks nekā dienu iepriekš. Divas dienas pēc kārtas saslimstības rādītājs aug,” mikroblogošanas vietnē Twitter raksta Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Savukārt sociologs Aigars Freimanis norāda, ka viņš nav “rīcībspējīgs veselības ministrs”.

“Pavļuts nav rīcībspējīgs veselības ministrs, viņš varētu vadīt Vakcinācijas biroju,” komentējot valdības darbu, televīzijas “RīgaTV 24” raidījumā “Uz līnijas” izteicies Freimanis.

Viņš uzsvēra, ka gan Igaunijā, gan Lietuvā ir nomainījusies valdība. “Valsts prezidents Egils Levits, acīmredzot, ne pārāk iedziļinās izpildvaras problemātikā, tad tas nav nopietni,” sacīja Freimanis. “Mums ir vajadzīga rīcībspējīga valdība – vismaz veselibas aprūpes jomā.

Katrā gadījumā Pavļuta kungs nav rīcībspējīgs veselības ministrs. Viņš ir izcils runātājs. Viņš varētu būt Vakcinācijas biroja direktors bez jebkāda personāla, būt Veselības ministrijā un runāt, un runāt,” skaidroja Freimanis.

Viņaprāt, Veselības ministrija ir bodīte, kas ir steidzami jāizmēž.

“Pēdējo 24h laikā veikti 15 915 Covid-19 izmeklējumi; reģistrēti 818 jauni inficēšanās gadījumi; saņemti ziņojumi par 12 mirušajiem (trīs cilvēki 60-69 gadu vecumā, viens 70-79 gadu vecumā, septiņi 80-89 gadu vecumā, viens 90-99 gadu vecumā),” informē Slimību profilakses un kontroles centrā.

COMMENTS

Pievienot komentāru