Par mata tiesu no traģēdijas: Latgalē sievieti sakož vairāki klaiņojoši suņi (VIDEO)

Ilustratīvs foto – Pixabay

Klaiņojoši bezsaimnieka suņi un saimnieku nepieskatīti dzīvnieki nereti uzbrūk cilvēkiem. Šāds gadījums nupat noticis Rēzeknes novada Pušas pagastā, kur kādu sievieti vienlaikus sakoda vairāki suņi, vēsta Latgales reģionālās televīzijas sižetā Latvijas Televīzijā.

Aleksandrs Lubāns jorpojām ir satraukts kopš vakara, kad, būdams īstajā vietā un īstajā laikā, pie Baldas ūdensdzirnavām izglābis kādu Rēzeknes novada iedzīvotāju. Sajūta pieturā nav omulīga, tālumā dzirdamas suņu rejas, kas atkal atgādina par notikušo.

“Viņi nelēkā draudzīgi, viņi vienkārši viņu plēš, reāli kož no visām trīs pusēm. Trīs milzīgi suņi. Ielēca mašīnā, mētelis saplēsts, roka sakosta. Tie suņi terorizē; cik pēc tam “Facebook” palasīju tos komentārus, diezgan bīstama tā situācija,” sprieda suņu uzbrukuma aculiecinieks Aleksandrs Lubāns.

Pie ieraksta sociālajos tīklos vērojams liels apkārtējo iedzīvotāju sašutums, cīņa ar saimnieku nepieskatītiem suņiem ilgst jau ceturto gadu.

“Diemžēl šobrīd atklājas aizvien jauni fakti! Bija minēti gadījumi, kad bija kosti cilvēki, un tie blakus kaimiņi ir glābuši viņus. Bijuši gadījumi, kad atnāk uz pagalmu un bērni ārā,” stāstīja Pušas pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes pārstāvis Ilmārs Ratniks.

Rēzeknes novada pašvaldība suņu bīstamību nevērtē, pērn maijā noslēgts līgums ar biedrību “Dzīvnieku patversme Mežavairogi” par klaiņojošo dzīvnieku uzraudzību. Tam vidēji gadā piešķirot 18 000 eiro. Sadarbībā ar Valsts policiju secināts, ka nereti ir grūti noteikt, kas ir konkrētā dzīvnieka saimnieks.

“Kamēr nemainīsies pašu cilvēku izpratne un attieksme, šis jautājums pastāvēs kā problēma. Liels solis uz priekšu būtu, ja suņi tiktu čipoti, tomēr čips būtu un pēc čipa varētu noteikt (saimnieku),” teica Rēzeknes novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Troška.

Pievienot komentāru