VIDEO: Kāpēc izformētā Vakcinācijas biroja darbiniekiem joprojām vajag milzu algas?

Foto – Pixabay

Vakcinācijas birojs dublē Veselības dienesta darbu. Kāpēc lai viņiem būtu tik lielas algas,” neizpratnē ir pie frakcijām nepiederošā 13. Saeimas deputāte Ļubova Švecova.

Kā jau ziņots, Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem pēc tā pievienošanas Nacionālajam veselības dienestam (NVD) varētu piešķirt piemaksas, lai kompensētu potenciāli samazināto darba samaksu, var secināt no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sacītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Viens pret vienu”.

Vakcinācijas biroja pievienošana NVD nozīmē arī biroja darbinieku algu pielīdzināšanu valsts sektorā strādājošajiem, kas ir ievērojami mazāk, nekā iepriekš noteiktā biroja darbinieku alga.

Pavļuts skaidroja, ka, laikam ejot, tika secināts, ka biroja darbinieku atalgojuma sistēma nebūtu jāpadara par izņēmumu un lemts biroja darbiniekus iekļaut NVD štatu sarakstā, kas nozīmētu arī iestādei atbilstošu algu noteikšanu.

Ņemot vērā būtiskās algas atšķirības, vajadzības gadījumā biroja darbiniekiem tiks noteiktas piemaksas “līdzīgi kā citiem speciālistiem Covid-19 laikā”, skaidroja Pavļuts, apgalvojot, ka vienošanās par atalgojumu vēl neesot bijis.

Jautāts, vai, piemēram, biroja vadītājas Evas Juhņēvičas alga tiks samazināta, Pavļuts pieļāva, ka tā varētu tikt saglabāta līdzšinējā apmērā, vēlreiz akcentējot, ka par to sarunas vēl neesot bijis.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta 482 cilvēkiem, saņemti ziņojumi par 12 mirušajiem (viens cilvēks 40-49 gadu vecumā, viens 60-69 gadu vecumā, viens 70-79 gadu vecumā, astoņi 80-89 gadu vecumā, viens 90-99 gadu vecumā), informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Aizvadītajā diennaktī veikti 16 008 Covid-19 izmeklējumi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 3%.

COMMENTS

Pievienot komentāru