Pēc saindēšanās ar maizi mirst 14 ieslodzītie

Tadžikistānā pēc saindēšanās ar maizi miruši 14 ieslodzītie, kas tika vesti no viena cietuma uz citu, pirmdien paziņoja Tieslietu ministrija.

Incidents notika svētdien, kad 128 cietumnieki, tostarp astoņas sievietes, tika vesti no cietumiem Sugdas apgabalā valsts ziemeļos uz cietumiem dienvidos.

Tieslietu ministrija informēja, ka apstāšanās laikā Varzobas rajona Maihuras ciemā valsts rietumos vienā no automašīnām kāds cietumnieks pasniedzis trīs klaipus maizes 16 ieslodzīto grupai.

Pusstundu pēc maizes apēšanas “16 cietumniekiem, kas atradās vienā no automašīnām, kļuva nelaba dūša, reiba galva un viņi vēma”, informēja ministrijā.

Mediķiem izdevās izglābt tikai divus no cietumniekiem, kas bija saindējušies, un ģenerālprokuratūra sākusi kriminālizmeklēšanu par notikušo, ministrijas paziņojumu citēja valsts informācijas aģentūra “Hovar”.

Pēc sākotnējās informācijas, maize bijusi saindēta ar toksisku pelējuma sēnīti, jo karstajā laikā nav piemēroti glabāta, pavēstījusi prokuratūra.

Maijā netālu no Dušanbes esošā cietumā nemieros gāja bojā 32 cilvēki, tostarp trīs sargi. Pēc tam uzliesmoja bažas par drošību Tadžikistānas cietumos.

Varasiestādes par nemieriem vainoja džihādistu grupējumu “Islāma valsts”.

2018.gada novembrī citos nemieros, par kuriem atbildību uzņēmās “Islāma valsts”, cietumā Hudžandā gāja boja 26 cilvēki.

Nemierus sāka bijušais “Islāma valsts” kaujinieks, kurš centās izraisīt masveida bēgšanu, paziņojušas varasiestādes.

Pievienot komentāru