Peoniju audzētāja Guna Rukšāne savas skaistules rādīs Valmieras muzeja dārzā

Foto – Pixabay

Valmieras muzeja Garšaugu dārzā Pilskalna ielā 2 no 18.jūnija plkst.15.00 līdz 20.jūnijam būs skatāma peoniju izstāde. Savu kolekciju jau trešo reizi rādīs puķaudzētājas Guna Rukšāne un viņas meita Līga Popova no Pārgaujas novada.

“Par vasaras saulgriežu tuvošanos nenoliedzami vēsta peoniju jeb tautā saukto pujeņu uzziedēšana. Peonija ir viena no krāšņākajām dārza puķēm, kas ar savu košumu un ziedu bagātību mūs priecē, sākot no maija, un raisa ziedus gandrīz visu jūniju.

Peonijas lieliski der gan krāšņiem apstādījumiem, gan kā grieztie ziedi. To kopšanā nav jāiegulda daudz darba, nav gadu pēc gada jāiegādājas jauni stādi, nav katru rudeni tās jāizrok un jāgādā par to pārziemošanu, nav jābaidās par izsalšanu ziemā un nav nemitīgi jāmiglo pret slimībām un kaitēkļiem.

Turklāt peonijas ir ne tikai daudzgadīgi, bet arī ilgmūžīgi augi. Šīs puķes lepojas ar ievērojamu vēsturi – ģeoloģiskie pētījumi vēsta, ka peonijas uz zemes mīt jau vairāk nekā simttūkstoš gadu. Peonijas aizņem dominējošo vietu manā dārzā, bet dalīt uzmanību ar Sibīrijas īrisiem, hostām, lilijām, ūdensrozēm, flokšiem kļūst arvien grūtāk,” stāsta Guna Rukšāne.

Pievienot komentāru