Pievieno nedaudz piparus veļasmašīnai mazgāšanas laikā… Un tu brīnīsies, kas notiek!

5. Kafija

Nekad nebūtu padomājusi, bet kafija un melnā tēja ir lieliski palīgi cīņā par krāsas saglabāšanu. Bet – tas attiecās tikai uz melnās krāsas drēbēm!

Priekš tā, izvāri 2 kafijas vai stiprās melnās tējas tasītes, un ielej tos tieši paša drēbju nodalījumā. Rezultāts ir vienkārši satriecošs! Bet esi ļoti uzmanīga: pārliecinies, kā mazgā vienīgi melnās drēbes. Citu krāsu apģērbu pēc tam nāksies pārmazgāt no jauna!

Izglābt nokrāsotu audumu palīdzēs arī citronskābe, kartupeļu ciete un ziepju skaidas. Savieno šīs sastāvdaļas, ņemot katru pa ēdamkarotei un pievienojot klāt tik daudz ūdens, lai rezultātā sanāk tāda ka putriņa. Saliec svaigi iegūto masu uz drēbju plankumiem un atstāj ievilkties uz 12 stundām. Pēc tam izmazgā drēbes.

Visas šīs sastāvdaļas ir pieejamas praktiski katra mājās, un tos var nopirkt par ļoti lētām cenām. Sāc pielietot šos vienkāršos trikus un izvēlies, kurš no viņiem vislabāk der tieši tev.

Ievērojot šīs elementārās rekomendācijas, mazgājot krāsaino veļu mājas apstākļos, tu tiksi vaļa no nepārtrauktām raizēm par krāsu atjaunošanu.

Neaizmirsti padalīties ar šiem vienkāršiem ērtas mazgāšanas trikiem ar saviem draugiem un paziņām.

©TOPRAKTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru