Pilngraudu auzu pankūkas ar spinātu, sēņu un fetas pildījumu

Publicitātes foto

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā recepti ierosmei un jauniem garšu piedzīvojumiem.

Sastāvdaļas

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Pilngraudu auzu pankūkas”
460 ml auksta piena
eļļa cepšanai
100 g spinātu
500 g sēņu (receptē izmantoti šampinjoni)
160 g fetas siera (derēs arī jebkurš cits sāļš siers)
60 g saulespuķu sēkliņu (var izmantot arī riekstus vai citas sēkliņas)
Sāls, malti pipari
olas dekorēšanai

Gatavošana
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu.

Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.

Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes nomazgā, sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno piparus un šķipsnu sāls.

Sēnēm pievieno spinātus un maisa masu aptuveni 1 minūti, ļaujot spinātiem saplakt. Pārstāj cept, iemaisa saulespuķu sēkliņas un sadrupinātu fetas sieru.

Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā cep pankūkas, līdz tās zeltaini brūnas no abām pusēm.

Uz katras pankūkas liek dažas karotes sēņu pildījuma un, ja vēlas, pasniedz ar ceptu olu. Servē karstas.

COMMENTS

Pievienot komentāru