Piparkūku cepumi ar šokolādi. Knifiņi vieglākai mīklas pagatavošanai

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas.

Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā piparkūku mīklas recepti, iedvesmojot ikvienu pagatavot savu svētku gardumu.

PIPARKŪKU CEPUMI AR ŠOKOLĀDI
(gatavās mīklas daudzums ∼ 900 g)

Sastāvdaļas

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa maisījuma
100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
80 g eļļas pēc izvēles
80 g tumšā cukura sīrupa
2 olas
40 g piparkūku garšvielu
šķipsniņa sāls
tumšā šokolāde

Gatavošana

Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.

Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.

Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.

Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes.

Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.

Pievienot komentāru