Plānā biskvīta torte ar vārīto un sviesta krēmu “Grēcīgais mirklis”

Lieliska tortīte ar divu veidu krēmiem!

Sastāvdaļas

Biskvītu mīkla
80 g istabas temperatūras sviesta
100 g cukura
2 olas
300 ml piena
1/2 tējkarotes cepamā pulvera
800-900 g miltu

Vārītajam krēmam ar iebiezināto pienu
650 ml piena
1 vaniļas pāksts sēklas (pēc vēlēšanās)
3 olas
4 ēdamkarotes cietes
1 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
120 g istabas temperatūras sviesta

Pagatavošana

Biskvīts
Bļodiņā sviestu sakuļ ar cukuru.

Pievieno olas un vēlreiz ar mikseri sakuļ.

Pievieno pienu, samaisa.

Daļu miltu sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un pievieno pie sviesta un piena maisījuma. Pakāpeniski pievieno visus miltus. Vēro konsistenci: mīklai jābūt mīkstai, bet tā nedrīkst lipt pie rokām.

Apsedz bļodiņu ar mīklu un ļauj pastāvēt pusstundu siltā vietā. (Pa to laiku var pagatavot vārīto krēmu).

Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem.

Mīklu izrullē desiņā un sadala 20 vienādās daļās.

Katru daļu izrullē ļoti plānā kārtiņā līdz vajadzīgajam izmēram (piemēram, atbilstoši 22 cm formai).

Var darīt tā: izrullē mīklu uz silikona paklājiņa. Pēc tam ar toršu gredzenu izgriež vajadzīgā izmēra apli. Mīkla, kas paliek tam atkārt, izcepas zeltaini brūna un noder drumstalām tortes pārkaisīšanai.

Kamēr cepas viens biskvīts, izrullē nākamo. Un tā pakāpeniski izcep visus 20 biskvītus. Katru biskvītu cep aptuveni 4-5 minūtes viegli zeltainu.

Ieteicams uzreiz pagatavot krēmu un apziest biskvītus vēl siltus, tad tie nekļūs sausi un neizlieksies, torte izdosies līdzena un akurāta.

Biskvītu atgriezumus sasmalcina līdz vēlamajai konsistencei vai pavisam sīkās drupatās un noliek malā līdz tortes dekorēšanai.

Vārītais krēms
Iebiezināto pienu uzvāra. Lai to paveiktu, neatvērtu bundžiņu iebiezinātā piena liek aukstā ūdenī un vāra 2 stundas uz mazas uguns. Seko līdzi, lai ūdens neiztvaikotu, nepieciešamības gadījumā pielej karstu ūdeni. Var arī iegādāties gatavu vārītu iebiezināto pienu.

Katliņā ielej pienu un pievieno sēklas no 1 vaniļas pāksts, ļauj uzvārīties.

Kamēr piens karst, bļodiņā sakuļ olas un cieti, līdz kļūst balti un palielinās apjomā.

Turpinot kult olas, pielej karstu pienu un vēl nedaudz pamaisa.

Maisījumu atkal liek uz uguns un vāra, līdz sabiezē, pastāvīgi maisot. Jācenšas izvairīties no kunkuļiem. Ja tie tomēr parādās, maisījumu izberž caur sietu. Vārīto krēmu atdzesē.

Sviestu sakuļ ar vārīto iebiezināto pienu. Produktiem jābūt istabas temperatūrā.
Sajauc vārīto un sviesta krēmu.

Tortes veidošana
Katru biskvītu dāsni pārziež ar krēmu. Neaizmirsti atstāt krēmu virsējai kārtai un tortes sāniem.

Biskvītu atgriezumus sasmalcina drupatās un pārkaisa ar krēmu apziestajai tortei.

Liek torti uz nakti ledusskapī, lai labi iesūktos.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru