Prieki beigušies! Jau drīz sajutīsim ledainu rudens pieskārienu

Foto – Pixabay

Nekad vēl 19., 20. un 21. septembra dienas Latvijā nebūs bijušas tik vasarīgi karstas kā šogad, bet naktī uz sestdienu Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte un iestāsies rudens ar visiem tam atbilstošajiem laika apstākļiem – ar mākoņainām debesīm, ilgstošiem lietiem un vējainu laiku, vēsta www.meteo.lv.

Rītdien vēl saglabāsies karsts laiks. Saule mīsies ar mākoņiem, tomēr būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Pastiprināsies dienvidu puses vējš, kas rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

Termometra stabiņš dienas laikā paaugstināsies līdz +24…+29 grādu atzīmēm, un lielā daļā novērojumu staciju tiks atkal laboti maksimālās gaisa temperatūras rekordi, kā arī gaidāms jauns visas Latvijas 21. septembra un septembra 3. dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Brīvdienās laika apstākļi krasi mainīsies. Ciklona dienvidu malas ietekmē Latviju naktī uz sestdienu šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs īslaicīgu lietu, ko vietām pavadīs pērkona negaiss.

Aiz frontes Latvijā ieplūdīs ievērojami aukstāka gaisa masa – gaiss dienā iesils tikai līdz +14…+18 grādiem. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs vējš, kas brāzmās sasniegs 15-19 m/s, jūras piekrastē pat 20-23 m/s.

Svētdien laika apstākļi kļūs mierīgāki – vējš, kaut arī saglabāsies brāzmains, vairs nepūtīs tik stipri un lietus no gubu mākoņiem vairs gaidāms vien atsevišķos reģionos. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +7…+12 grādiem, bet dienā paaugstināsies līdz +12…+15 grādiem.

Pievienot komentāru