Pusaugu blogeris Rojs Puķe par vēstuli Levitam saņem gan cildinājumus, gan rupju kritiku

Ekrānuzņēmums no Facebook

Kulinārais blogeris un jūtūberis Rojs Puķe jeb Pipars, kurš aizvadītajā gadā saņēma balvu “Latvijas lepnums” par labdarības aktivitātēm, šomēnes piesaistījis sabiedrības uzmanību ar atklāto vēstuli Valsts prezidentam Egilam Levitam. Par to puisis saņēmis gan uzslavas, gan skarbus un pat necenzētus pārmetumus, kas viņam esot bijis liels pārsteigums.

Rojs sociālajā vietnē Facebook publiskā vēstulē vērsās pie Levita par plāniem krīzes laikā celt prezidenta algu. Tagad Rojs dalījies ar savām pārdomām pēc vēstules uzrakstīšanas.

“Šajās dienās mana publiskā vēstule prezidentam Levitam ir radījusi skaļu rezonansi sabiedrībā. Mans blogs divu dienu laikā ir apskatīts vairāk kā 30 000 reižu un esmu saņēmis vairāk kā 130 vēstules.

Paldies visiem par atbalstu un pateicības vārdiem! Es neesmu ar šo vēstuli neko īpašu paveicis – vienkārši izteicu ko domāju un tas arī bija viss. Levita kungs atteicās no algas palielināšanas, taču esmu drošs, ka ne manas vēstules dēļ. Tā bija sakritība.

Es vairs nelasu komentārus internetā, īpaši pie rakstiem dažādos portālos, jo kādreiz ļoti sāpīgi
uztvēru katru frāzi. Tad man cilvēki pateica, ka ja jau esmu kļuvis par publisku personu, tad jārēķinās, ka par mani runās.

Manus darbus nevar ietekmēt kāda rakstītais, lai ko arī viņš raksta. Taču šodien es nejauši atvēru komentāru sadaļu. Jā, man nevajadzēja to darīt! Bet man ir jautājums – kā jūs varat spriest par nepazīstamu cilvēku? Jūs taču mani nepazīstat, bet rakstat komentāros tādas muļķības! Es nebrīnos par mazu bērneļu riebīgiem komentāriem, jo tā mazais cilvēciņš mācās, pēta otra reakciju un kas citam zem jostas vietas – vai tiešām ir atšķirība. Bet pieaudzis cilvēks, kuram aiz muguras skola, darbs, ģimene un dzīvē ir redzējis daudz un saprot (ja aizdomājas), ka viņa riebeklību nemaz neizlasīšu un ka pret mani vērstie apvainojumi tā arī paliks tikai komentārs….

Nu labi, šoreiz izlasīju! Izlasīju, ka 40-gadīgu onkuliņu kaitina mani dredi, 38 gadus vecu jaunieti besī mani briļļu rāmji vai ķermeņa komplekcija. Neesiet redzējuši cilvēkus ar drediem? Neesiet redzējuši, ka cilvēki lieto brilles? Nēsā auskarus? Kas tālāk? Cik tālu savā naidā pret personīgi nepazīstamu cilvēku jūs esat gatavi iet? Vai tiešām jums nav žēl šī laika, ko pavadat, lai ierakstītu kaut ko riebīgu un aizvainojošu?

Kā jau ziņots, Prezidenta kanceleja pēc Saeimas iniciatīvas par Levita algas celšanu izplatīja paziņojumu, ka aicinot prezidenta Egila Levita atalgojumam 2021. gadā tomēr nepiemērot ikgadējo indeksāciju.

Valsts prezidenta kancelejas vadības vēstule nosūtīta Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram (“Attīstībai/Par!”) saistībā ar 2021. gada budžeta pieprasījumu.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, ko negatīvi ietekmējusi Covid-19 vīrusa izplatība, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Levita vārdā rosināja prezidenta atalgojumam 2021. gadā nepiemērot ikgadējo indeksāciju un saglabāt to 2020. gadā noteiktajā apmērā.

NĀKAMAJĀ LASI ROJA PUBLISKO VĒSTULI LEVITAM!

COMMENTS

Pievienot komentāru