Ragainis uzliek ragus jēkabpiliešiem – ielu remontētājs manipulējis ar urbumu rezultātiem!

Tapis zināms, ka Jēkabpils ielu remontētājs SIA “Ošukalns” apzināti manipulējis ar ielu pārbaudes urbuma rezultātiem, publiskojot tikai vēlamos urbuma biezuma rādītājus, bet noklusējot, ka daudzviet ielu segums bijis par vairākiem centimetriem plānāks, nekā paredz pasūtījums, raksta portāls focus.lv.

Manipulatīvos rezultātus uzņēmums un Jēkabpils dome izmanto, lai nomelnotu LTV1 raidījumu “Aizliegtais paņēmiens” un tā vadītāju Gunti Bojāru.

No drošiem avotiem tapis zināms, ka SIA “Ošukalns” pasūtījis kontrolurbumus veikt sev pietuvinātai kompānijai. Tikai atsevišķās vietās asfalta biezums bijis 10 centimetri, ar ko LTV raidījuma veiktos urbumus mēģināja atspēkot SIA “Ošukalns”. Vairākās urbuma vietās bijuši vien deviņi centimetri, bet vēl daudzās vien 5-6 centimetri, par ko SIA “Ošukalns” noklusējis.

Kā jau ziņots, raidījums Aizliegtais paņēmiens veica nesankcionētus ielas seguma urbumus Jēkabpilī Bebru mikrorajonā un konstatējis, ka asfalta biezums ir vien 5-6 centimetri.

Lai atspēkotu šo ar video kameru fiksēto mērījumu, Jēkabpils dome kopā ar SIA Ošukalns metās apvainot raidījumu un tā vadītāju informācijas sagrozīšanā un tendencioza raidījuma veidošanā, kā arī nepareizas tehnikas izmantošanā. Aizliegtais paņēmiens jau pēc raidījuma vērsās Jēkabpils domē ar lūgumu dot atļauju veikt urbumus vēlreiz, izmantojot tādu tehniku, kādu Jēkabpils dome un SIA Ošukalns atzīst par pareizu.

Turklāt, kā raksta portāls Pietiek.com, jau pirms vairākiem mēnešiem Jēkabpils domei izteikts šāds lūgums, taču Jēkabpils pašvaldība to noraidījusi. Neļaujot žurnālistiem vēlreiz pārliecināties par savu urbumu rezultātu pareizību, SIA Ošukalns pasūtīja sev pietuvinātai firmai urbumus, pēc kuriem nāca klajā ar apgalvojumu, ka asfalta seguma biezums atbilst pasūtījumam, lai gan tā nav taisnība un asfalts tikai vietām ir prasītos desmit centimetrus biezs.

Jēkabpils pašvaldība vairākos sev vēlamos medijos izvietojusi rakstus, kuros nomelno raidījumu Aizliegtais paņēmiens un tā vadītāju Gunti Bojāru. Šajos rakstos apgalvots, ka sabiedrībā plašu sašutumu izsaucis LTV raidījuma Aizliegtais paņēmiens veidotais sižets par Dūmu, Kadiķu un Atmodas ielu pārbūvi Jēkabpils Bebru mikrorajonā. Lai arī kopš sižeta parādīšanas ēterā pagājušas jau divas nedēļas, gaisā joprojām virmo runas un neizpratne par to, kāpēc LTV žurnālistu veidotais sižets ir bijis tik klaji apmelojošs un nepatiess, ar sabiedrību manipulē Jēkabpils domes pasūtītajos rakstos.

Pēc raidījuma iela Jēkabpilī tiek apsargāta, lai nevarētu vēlreiz ieurbties nesankcionēti, tādējādi tērējot jēkabpiliešu nodokļos samaksāto naudu. Turklāt netiek ļauts neatkarīgiem urbšanas darbu veicējiem to darīt citās vietās, nekā ierāda SIA Ošukalns. LTV komanda urbumus veica četrās vietās, ne tikai tajā, kas parādīta sižetā. Jēkabpils dome čakli izmanto vācu nacistu ideologa Jozefa Gēbelsa labi zināmo taktiku, kas balstījās uz uzskatu, ka pietiekoši daudz reižu atkārtojot melus un sagrozot informāciju, plašām tautas masām ir iespējams iestāstīt, ka tā ir patiesība.

Jau ziņots, ka LTV raidījuma Aizliegtais paņēmiens veidotāji nešaubās par raidījumā parādīto informāciju saistībā ar Jēkabpils Bebru mikrorajona ielu asfalta neatbilstību prasībām. Bojārs gan atzina, ka raidījuma pārstāvju izvēlētais urbšanas veids neesot atbilstošs standartam, taču žurnālistika pieļaujot visa veida faktu vākšanas metodes.

“Un tam šajā gadījumā nav izšķirošas nozīmes, jo labu un kvalitatīvu asfalta segumu, kā mums to norādījuši jomas speciālisti, nevar tik viegli sadrupināt ar urbi, kā to norāda firmas [SIA Ošukalns] pārstāvji,” skaidroja Bojārs.

Aizliegtais paņēmiens, kas veica Bebru mikrorajona ielas asfaltā kontrolurbumus, vēstīja, ka asfaltbetona segums Bebru mikrorajona ielā ieklāts neatbilstoši iepirkuma prasībām jeb solītā desmit centimetru ielas seguma vietā konstatēja četrus līdz piecus centimetrus. Bojārs par žurnālistikas izpētes gaitu informējis LTV vadību un LTV Ziņu dienesta vadību.

Kā ziņots, būvdarbu veicēja, SIA Ošukalns valdes loceklis un Jēkabpils domes deputāts Aigars Nitišs (LZP) iepriekš apgalvoja, ka ceļa segums esot ieklāts atbilstoši prasībām un televīzijas raidījuma pasūtījuma veiktie urbumi nav veikti kvalitatīvi un nav izurbti līdz galam. Lai apliecinātu to, Nitišs demonstrēja paraugus, kas atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām izurbti blakus Aizliegtā paņēmiena veiktajiem urbumiem. Savukārt Jēkabpils pilsētas dome saistībā ar raidījuma veiktajiem urbumiem vērsusies policijā, uzskatot, ka notikusi nesankcionēta pašvaldības īpašuma bojāšana.

Pievienot komentāru