Raidījums: Korupcijas skandālā ierautā Broka atgriežas darbā Latvijas Universitātē

Foto – LETA

Korupcijas skandālā ierautā politiķe Baiba Broka (VL-TB/LNNK), kuru jūlijā Latvijas Universitātes (LU) Rakstu mājas korupcijas lietā aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), atgriezusies darbā universitātē. Šoreiz – kā eksperte juridiskajos jautājumos administrācijas atbalsta grupā, vēsta TV3 ziņas.

Viņa uz šo darba pozīciju pieteikusies pati, un prorektore Ina Druviete viņas vēlmi piepildījusi.

VIDEO SKATIES ŠEIT!

Jūlija sākumā KNAB lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļņemšanu aizturēja Rīgas domes deputāti un LU rektora vietnieci juridiskajos jautājumos Baibu Broku, kā arī būvuzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru.

Neoficiāli izskanēja, ka kukulis dots iepirkumā par LU daudzmiljonu projektu “Rakstu māja”, maskēts kā ziedojums Brokas pārstāvētajai Biatlona federācijai. Broka jau nākamajā dienā tika atstādināta no rektora vietnieces amata.

TV3 Ziņu rīcībā nonāca informācija, ka Broka paklusām ieguvusi citu amatu universitātē, proti, iekārtota ekspertes amatā juridiskajos jautājumos administrācijas atbalsta grupā. Neviens no LU vadības kameras priekšā komentārus sniegt nevēlējās. E-pastu ar skaidrojumu atsūtīja LU administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš.

“Baiba Broka pieņēma piedāvājumu strādāt kā eksperte juridiskajos jautājumos Administrācijas atbalsta grupā. LU vadība konsultējās ar KNAB un guva apstiprinājumu, ka Broka var turpināt strādāt LU rektora vietnieces juridiskajos jautājumos amatā. Broka turpinās iesāktos darbus pie LU iekšējo normatīvo aktu pilnveidošanas, jauno sporta studiju programmu iedzīvināšanas un LU pārvaldības uzlabošanas jautājumiem,” norāda Grantiņš.

Sazvanīts pa telefonu, Grantiņš gan nemācēja atbildēt uz jautājumu, kurš korupcijas skandālā ierauto politiķi aicinājis darbā.

“Es vēlreiz saku. Viņa ir iesaistījusies ļoti daudzos, daudzos darbos un… Acīmredzot no vadības puses bija tas piedāvājums. Visticamāk, tā bija Ilze [LU kanclere Ilze Kūka], bet es neesmu ar viņu sazvanījies, 100% apgalvot nevaru,” pauda Grantiņš.

Ilze Kūka pirmdien uz sava darba telefonu neatbildēja. Tāpat nav zināms, cik Broka saņems jaunajā amatā, to nezina arī administrācijas vadītājs. Pērn Broka no LU saņēmusi 60 684 eiro gadā, tas ir – 5057 eiro mēnesī.

“Man kā rektora pienākumu izpildītājai bija saruna ar Baibu Broku. Viņa izteica vēlmi turpināt darbu LU ne rektora vietnieces, bet zemākā amatā. Konsultējoties ar KNAB, saskaņojām, ka Broka var turpināt strādāt LU Administrācijas atbalsta grupā, kā arī akadēmiskajā darbā,” norāda Druviete.

Baiba Broka neatbildēja ne uz telefona zvaniem, ne īsziņu. Arī rektors Indriķis Muižnieks uz TV3 Ziņu telefona zvaniem neatbildēja.

Līdzīgi kā Baiba Broka, Ansis Grantiņš saistīts ar partiju Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”. Tai viņš 2018. gadā ziedojis 1550 eiro. Broka “nacionāļiem” kopumā ziedojusi 14 500 eiro.

Pievienot komentāru