Rīgā vīrietis lūko nelikumīgi “apstrādāt” bankomātu

Ilustratīvs attēls – VP

Pagājušajā piektdienā, 5. oktobrī, ap pulksten diviem dienā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (VP GKrPP ENAP) 3. nodaļas amatpersonas aizturēja vīrieti, kurš nelikumīgi mēģinājis izņemt skaidru naudu no bankomāta Rīgas centrā.

Lai to izdarītu, vīrietis izmantojis plastikāta karti, kas vizuāli atgādina maksājuma karti un kurai ir piesaistīti ārvalstīs reģistrēti bankas karšu dati.

VP GKrPP ENAP 3. nodaļas amatpersonas ikdienā sadarbojas ar bankām un iestādēm, kas kontrolē kredītkaršu veiktos darījumus.

Iepriekš, saņemot operatīvo informāciju par iespējamiem mēģinājumiem izmantot svešus maksāšanas līdzekļus Rīgā, ko plānoja izdarīt ārvalstnieks, tika pastiprināts monitorings un sadarbība ar iepriekš minētām iestādēm. Tika identificēti vairāki mēģinājumi Rīgas centrā izņemt naudas līdzekļus no Āzijas valsts kredītkartēm. Iesaistot patruļdienesta struktūrvienības, tika pastiprināta kontrole pie Rīgas centrā esošajiem bankomātiem.

Pie viena no bankomātiem centrā tika sastapts vīrietis, kurš izmantojis baltu plastikāta karti bez apzīmējumiem, kas vizuāli atgādina maksājuma karti. Vīrietis aizdomās par viltotu kredītkaršu izmantošanu minētajā bankomātā tika aizturēts un nogādāts Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī apstākļu noskaidrošanai. Jāpiebilst, ka pie aizturētā vīrieša likumsargi personas pārmeklēšanas laikā atrada vēl 19 baltas plastikāta kartes, kas bija ieprogrammētas ar kādas Āzijas valsts izdevējbankas kredītkaršu datiem.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais vīrietis nelikumīgi iegādājies svešu personu bankas kontu datus, kas reģistrēti ārpus Latvijas, un piesaistījis tos baltajām plastikāta kartēm, tādējādi pretlikumīgā ceļā iegūstot naudu.

Aizturētais 1984. gadā dzimušais vīrietis ir ārzemnieks un iepriekš nav nonācis Valsts policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193. panta trešās daļas – par finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa viltošanu, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu vai izmantošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā vietā un paziņošana par dzīvesvietas maiņu.

Pievienot komentāru